Dictyophora – gljiva koja kod žena izaziva trenutne orgazme!

Žene su u istraživanju doživjele spontani orgazam kakav prije nisu iskusile bez ikakve fizičke stimulacije


Ljekovita svojstva određenih biljaka i plodova poznata su od drevnog doba, a ti tipovi prirodnih lijekova dugi su niz godina bili jedini oblik medicine i pomoći bolesnima. Ipak, ni do danas nismo posve upoznali bogatstvo tog biljnog svijeta s nevjerovatnim moćima, a to i dokazuje najnovije otkriće naučnika

Naime, oni su otkrili jednu vrlo posebnu gljivu koja raste isključivo na tokovima lave na području Havaja, koji su stari od 600 do 1000 godina.

No, ono što je posebno zanimljivo kod te gljive nije njena osobita ljekovitost, već to što navodno može inducirati spontane orgazme kod žena i to trenutno, a sve što one trebaju napraviti je pomirisati je.
Na muškarce ne djeluje
Tu neimenovanu gljivu iz roda Dictyophora prvi su opisali naučnici John C Holliday i Noah Soule 2001., piše Independent.

Ona je jarko narančaste boje, a naučnim je istraživanjem dokazano njeno djelovanje kao moćnog afrodizijaka za žene.

U praksi, to su i dokazali ispitivanjem na dobrovoljkama u kojima je više od polovine njih doživjelo spontane orgazme. Ono što je posebno zanimljivo je da prilikom orgazma nije korištena baš nikakva fizička stimulacija.

Naučnici pretpostavljaju kako su za taj moćan učinak zaslužni kemijski spojevi u sporama gljive koji su vrlo slični hormonskim spojevima koje otpuštaju neurotransmiteri za vrijeme seksa.

S druge strane, u studiji na muškarcima, gljiva nije imala baš nikakav afrodizijački učinak, rekli su znanstvenici.