Detoks program koji će vam pomoći da pripremite tijelo za zimu

Jesen je lijepa na svoj način, ali rijetko imamo priliku da u njoj uživamo upravo zbog raznih virusa, prehlada ili malaksalosti koji zahvati veći dio populacije.

Ukoliko niste među srećnicima, koji nemaju ovih problema, savjetujemo vam da povremeno napravite detoks pauzu od raznih namirnica koje svakodnevno konzumirate, a koje mogu usporiti vaš imuno sistem.

Tri dana bez kafe
Znamo da zvuči kao naučna fantastika, ali probajte da na tri dana kafu zamijenite čajem, koji možete piti u velikim količinama, ukoliko izaberete pravi, jer čaj je prava banja za bubrege i ovo će sigurno pomoći u detoks procesu.

Jogurt za dobre bakterije
O tome koliko je jogurt zdrav, već smo pisali, a sada vam dajemo recept za detoks na bazi jogurta.

Za sastojke će vam biti potrebna: jedna šolja jogurta,
isjeckana banana,
jedna šolja lisnatog kelja,
jedna kašika meda
Ovaj smuti je odličan za početak dana, zasitiće vas, dati energiju i podstaći metabolizam.

Voda, čaj i topla limunada
Suština detoksa je i da se vaše tijelo opusti, a sa njim i misli. Dakle, ne morate biti striktni i previše strogi prema sebi. Ukoliko budete previše striktni, to će dovesti do stresa koji vam nije potreban.

Preporuka je da dnevno pijete do dva litra vode, a tu količinu možete i umanjiti ukoliko ste pili čaj. Svaki dan započnite sa čašom mlake vode u koju ste nacijedili limun.

Krenite u saunu
U toku ljeta to je nemoguća misija za neke, ali sada je pravo vrijeme, da krenete u saunu. Sat vremena gdje ćete znojenjem izbaciti sve toksine, na vrlo jednostavan način – sjedeći, najviše doprinosite detoksikaciji.

Savjet plus je da spojite saunu sa bazenom, topla sauna i hladnija voda u bazenu će podstaći cirkulaciju, bitnu za zimu koja je pred nama, a to će uticati da koža zablista. Takođe ovo je odličan lijek za proširene i izražene vene.

Pokretnite se!
Ne morate da krenete u teretanu ili da trčite dok vas glava ne zaboli, jer kada sebi namećemo teške fizičke napore, brzo se od toga zamorimo i odustanemo. Dovoljno je da za početak prošetate bar pola sata dnevno i protegnete se dobro kada ustanete ujturu.

Komentari

komentara