Detoks plan: SVAKO JUTRO ZAPOČNITE DAN OVIM NAPITKOM

Organizam povremeno treba očistiti i osloboditi se štetnih materija koje se vremenom talože, a ljeto je idealno vrijeme za to. Kako bismo pomogli našem tijelu i oslobodili jetru i omogućili joj da lakše i bolje funkcioniše, s vremna na vrijeme je dobro uraditi detoks tijela. To se najbolje postiže prirodnim sokovima.

Mi smo pronašli recept za napitak koji se pravi od svega 2 sastojka, a može da pomogne u skidanju kilograma, izbacivanju toksina, ali i podstakne rad digestivnog trakta i metabolizma.
Potrebni sastojci: 2 veće kriške lubenice, jedan limun

Lubenicu nasjeckajte na komadiće koje ćete ubaciti u sokovnik ili blender. Dodajte i sok od limuna i sve ismiksajte i napitak je spreman.
Eo kako sastojci ovog soka djeluju na organizam:

Lubenica sadrži velike količine L-citrulina, aminokiseline koja se u bubrezima pretvara u aminokiselinu l-arginin – koji čisti toksine i druge otrove iz tijela. Takođe, lubenica je dobar izvor kalijuma, koji podržava rad bubrega i velika je pomoć u čišćenju organizma, a uz to pomaže i u skidanju neželjenih kilograma.

Limun stimuliše probavni sistem i rješava problem zatvora. Jetra takođe jako voli limun. Osim toga limun alkalizuje organizam i pomaže u vraćanju ravnotežu tjelesnog pH.

error: Content is protected !!