Desilo se u Melburnu: Pojavila se na vlastitoj sahrani i muža poslala iza rešetaka, jer je naručio njeno ubistvo!

Pet dana prije, njen muž je naredio timu plaćenih ubica da ubiju Rukundo sa kojom je bio 10 godina u braku. Rekli su mu da jesu. Čak su ga natjerali i da im plati dodatnih nekoliko hiljada dolara za sprovođenje zločina

Noela Rukundo sjedila je u automobilu ispred svoje kuće, gledala kako posljednjih nekoliko ožalošćenih ljudi odlazi. Oni su odlazili na – njenu sahranu. Na kraju, primjetila je čovjeka koga je čekala. Ona je izašla iz auta, a njen muž je stavio ruke na glavu od užasa.

“Da li su to moje oči?“, rekla mu je. “Da li je to duh? Iznenađenje! Još uvijek sam živa! “, odgovorila je.

Čovjek je izgledao užasnut. Pet dana prije, on je naredio timu plaćenih ubica da ubiju Rukundo sa kojom je bio 10 godina u braku. Rekli su mu da jesu. Čak su ga natjerali i da im plati dodatnih nekoliko hiljada dolara za sprovođenje zločina.

A sada je pred njim stajala njegova supruga.

Rukundo kaže da je prvo skočio, a onda počeo da vrišti. Rukundo je već bila pozvala policiju, a njen muž Balenga Kalala je na kraju priznao krivicu i osuđen je na devet godina zatvora.

Ona je upoznala svog supruga 11 godina ranije, odmah nakon što je stigla u Australiju iz Burundija. Preselili su se u Melburn i dobili troje djece, dok je Rukundo imala petoro iz prethodne veze. Ipak, Burundo je ispričala i da je on imao nasilan karakter, ali da nije očekivala da bi mogao ići tako daleko.