Deni Filipidinis, nestali skijaš iz Kanade tvrdi: Kidnapovali su me vanzemaljci!

Nestali čovjek koji se misteriozno pojavio u Kaliforniji – gotovo 4.800 kilometaa dalje od skijališta gdje je bio – i još uvijek je nosio svoju skijašku odjeću, uključujući i zaštitne naočare i masku, izazvao je lude tvrdnje da su ga možda oteli vanzemaljci. Sve se odigralo još 14. februara. Međutim, tek ovih dana Filipidis se prisjeća nekih detalja.

Konstantinos “Deni“ Filipidis (49), iz Toronta, bio je na planini Vajtfejs, u blizini Njujorka, kada je prošle srijede prijavljen kao nestao od strane njegovih prijatelja koji ga nisu mogli pronaći.

Oženjen i otac dvoje djece, bio je sa grupom drugara vatrogasaca kada su ga izgubili dok se zatvarao planinski vijenac. Nije mu bilo traga, ali su njegove stvari – uključujući i njegova lična dokumenta – pronađene u njegovoj kolibi, a njegov automobil je i dalje bio na parkingu.

To je dovelo do velike operacije potrage sa stotinama volontera, pasa za spašavanje i helikoptera koji su pretraživali ledeni teren, dok su prijatelji i porodica strahovali od najgoreg, izvještava Daily.co.uk.

Međutim, šest dana kasnije, on se pojavio ošamućen i zbunjen 4.544 kilometara dalje, u Kaliforniji – nije mogao da kaže kako je dospio tamo i još uvijek je nosio svoju skijašku odjeću, kompletno sa kacigom i zaštitnim naočarima.

On je inače bio dobrog zdravlja, a njegova lokacija je otkrivena nakon što je nazvao svoju ženu, koja ga je natjerala da kontaktira policiju.

Misteriozne okolnosti oko toga kako je on dospio tamo, su dovele do spekulacija među teoretičarima zavjere da su ga možda oteli vanzemalji ili čak da je teleportovan.

U video snimku pod nazivom “Skijaš teleportovan 4.600 kilometara delje od planine“, YouTube kanal teorija zavjere “Secureteam10” je povezao ovaj slučaj sa onim od Trevisa Valtona – jednog od najpoznatijih žrtava navodne vanzemaljske otmice na svijetu.

Valton, koji je radio sa grupom drvosječa u Nacionalnoj šumi Apache-Sitgreaves u Arizoni u novembru 1975. godine, nestao je na pet dana nakon bizarnog NLO viđenja.

Pojavio se zbunjen – tvrdeći da su ga oteli vanzemaljci. Glokner je rekao:

“Kako oženjeni vatrogasac na planini odjednom nestane sa lica planete i onda odjednom završi u Kaliforniji?“.

Vatrogasci su kasnije otkrili da je Filipidis pronađen sam, i da nije u mogućnosti da odgovori na pitanja kako je dospio u Kaliforniju. Nije imao istoriju mentalnih bolesti ili zloupotrebe supstanci.
Filipidis je kasnije rekao da se sjeća da je bio u zadnjem dijelu kamiona prije nego što je stigao u Sakramento.
I još uvijek mu je bilo nejasno kako je dospio tamo. Gledaoci su spekulisali o ovom slučaju na YouTube-u. Džon Kejtlin je rekao:

“Vidio sam Travisa Valtona prije nekoliko godina kad je govorio na NLO konvenciji u Novom Meksiku“.

“Bio je vrlo normalan i izuzetno uvjerljiv. Ušao sam da čujem njegovu priču kao skeptik, a otišao sam vjerujući u svaku riječ koju je rekao.“

Drugi je rekao:
“Nadam se da će pristati da bude hipnotisan kako bi saznao istinu o svom iskustvu“.
Evo šta je izjavio: