Đavo u ljudskom obliku: Sveštenik priznao da je silovao i HIV-om zarazio 30 djevojčica, Crkva mu oprostila!

Meksičkog sveštenika koji je priznao da je proteklih godina silovao najmanje 30 djevojčica u starosti između pet i deset godina , Katolička crkva je oslobodila svih optužbi, a sveštenik-pedofil se neće niti pojaviti na sudu.

Jose Garcia Ataulfo priznao je silovanje djevojčica iz domorodačkih zajednica u saveznoj državi Oaxaca na jugu Meksika, ali to nije bilo dovoljno za Meksičku nadbiskupiju da ga na bilo koji način kazni ili natjera da se suoči sa pravnim posljedicama. Sveštenik je bio zaražen HIV-om kojim je zarazio sve svoje žrtve.

Svešenika nisu optužile čak ni svjetovne vlasti, najvjerovatnije zbog velikog utjecaja Katoličke crkve u Meksiku.

Samo su dvije žrtve javno ispričale sve što su proživjele nakon što je Jose Garcia priznao zločine. Majka jedne od silovanih djevojčica zatražila susret s papom Franjom, ali iz Vatikana joj je stigla odbijenica u kojoj se navodi da vrh Katoličke crkve ovaj slučaj smatra zatvorenim i riješenim.

Papa Franjo je nedavno upozorio kako će Crkva izbaciti svakog sveštenika koji je umiješan u seksualne zločine, a biskupije koje ovakve i slične zločine budu skrivali, neće proći ništa bolje.

(theheartchild.co.za/aura.ba)