Darivanje i poruke: ŠTA POKLONI VAŠEG PARTNERA KAZUJU O NJEOVIM OSJEĆANJIMA?

Kod odabira poklona većina žena dobro razmisli šta je potrebno ljudima kojima je odlučila kupiti poklone, kakav imaju ukus, jesu li nedavno spomenuli šta bi voljeli dobiti i gdje to mogu kupiti.

Kupovina poklona za muškarce je nešto potpuno drugačije, oni o tome ne razmišljaju do zadnjeg trenutka, a u većini slučajeva njihov poklon bude potpuna katastrofa jer ga kupuju u stanju panike, objašnjava seksologinja Tracey Cox.

Svaki poklon ima svoje skriveno značenje, a Tracey Cox, seksologinja, objasnila značenja najčešćih ‘brzinskih’ poklona koje muškarci kupuju svojim partnericama.

Jako personalizirani poklon
Personalizirani poklon kao što je lančić s privjeskom vaših imena zanači da vam partner poručuje da vas pomno sluša. Ovakvim poklonima oni poručuju: “Slušao sam te i svjestan sam tvojih želja. Ova veza je za mene važna i želim da budeš sretna.”

Megalomanski poklon
Preskupi pokloni i preveliki pokloni kao npr. avionske karte za neku popularnu destinaciju, koju zapravo ne možete priuštiti također nose određenu poruku.
Vaš partner megalomanskim poklonima ustvari poručuju:”Molim te, nemoj me ostaviti. Oprosti mi što sam bio bezobrazan, sebičan, tvrdoglav…Ludo te volim i nikad me se nećeš riješiti.”

Romantičan poklon
Rezervacija za romantični vikend, večera u finom restoranu ili bilo šta u obliku srca su pokloni kojima vaš partner želi pokazati koliko vas voli.
Ovakvi pokloni mogu značenje: “Volim te, udaj se za mene. Volim te i sretan sam što si moja supruga. Nikad se nisam ovako osjećao. Jako sam romantičan i svjestan da žene vole ovakve stvari.”

Poklon za zajedničko korištenje
Kurs kuhanja za dvoje, izlet za dvoje, karte za koncert su pokloni kojim partner poručuje da želi provoditi više vremena s vama.
Značenje ovakvih poklona može biti: “Svjestan sam da u zadnje vrijeme nismo provodili puno vremena zajedno i žao mi je. Volio bih da smo bliži. Želim ti pokazati da mi je stalo do naše veze.”

Poklon koji ste tražili
Vrlo često muškarac zna pokloniti svojoj izabranici nešto što je ona već spomenula, odnosno nešto što ste napomenuli da biste voljeli imati ili nešto što biste htjeli kupiti. Značenje ovakvih poklona: “Dovoljno dugo smo zajedno da možemo reći što želimo za poklon. Teška si i ne želim dodatne probleme oko krivog poklona. Znam da je to nešto što stvarno želiš, a ne možeš si priuštiti.”

Se*si poklon
Poklon iz trgovine se*sualnim igračkama ili pak se*si donje rublje također su pokloni koji imaju skrivenu poruku. Značenje ovakvih poklona može biti: “Obožavam uživanje s tobom. Volim tvoj avanturizam u krevetu. Možemo li preskočiti večeru i otići direktno u krevet?”

Sitan, ali bitan poklon
Pokloni kao što je uokvirena slika vas dvoje, su mali znaci pažnje koji govore da je njemu mnogo stalo do vas. Značenja ovakvih poklona mogu biti: Nemam novca, ali ću svaku paru potrošit na tebe. Jako si mi važna, ali ovaj tren nisam dobrog finansijskog stanja.”