Darija B. (61) iz Viteza “prohodala” nakon bioenergetskih tretmana: Skoro invalid zbog artritisa i osteporoze!

Reumatski artritis i osteoporoza bile su Darijine dijagnoze. Postala je skoro u potpunosti nepokretna. Bila je sigurna da će do kraja života ostati invalid ali se u Sarajevu, na tretmanima kod bioenergičara Ramiza Imamovića, uvjerila da se čudo može desiti. I njen suprug Miro se zbog bolova u leđima i nogama sve teže kretao. Nakon Darijinog iscjeljenja, lijek je i on pronašao u ordinaciji bioenergičara Imamovića.

U ordinaciji bioenergičaraRamiza Imamovića spas je pronašla i Darija B. iz Viteza kao i njen suprug Miro. Oni su samo u nizu onih koji su posvjedočili kako ovaj bioenergičar nudi kompletan tretman. Od dijagnostike do izlječenja.

Priča ovog bračnog para je slična. Oboje su se bojali kako će ostatak života provesti u postelji sa teškim bolovima. Nasreću, nije bilo tako. Ovo su njihove priče.

Ljekarske ordinacije – drugi dom

– Ja sam vam domaćica, bez dana radnog staža. Mlada se udala, djecu zaredala rađati, kasnije se brini oko djece, bolesne matere pa svekrve, pa muža. Ubrzo i mene bolest snađe, tako da osim po kući i bašti, nigdje drugo nisam radila – priča Darija.

Prve simptome bolesti Darija je osjetila još u kasnim tridesetim godinama svog života.

  • Bolovi u rukama i nogama, posebno u koljenima bili su nepodnošljivi. Probadalo me. Odmah sam se javila doktoru. Dijagnosticiran mi je reumatoidni artritis i osteoporoza. Ležala sam i po kući i po bolnicama. Mazala se kremama, pila čajeve, tablete…

Doktorske ordinacije i bolnice postadoše njen drugi dom. No, poboljšanja nije bilo.

  • Ne samo da nisam bila bolje nego se moje stanje iz dana u dan pogoršavalo. Silne tablete koje sam pila protiv bolova slabo su djelovale. Noge su mi postale kao od gume. Sve sam se teže oslanjala na njih – prisjeća se Darija.

Isprobala je naša sagovornica i banjsko liječenje nakon kojeg je mjesecima u potpunosti bila prikovana za postelju.

– Jednostavno, ne pomaže dvjema osobama sa istom bolesti – isto liječenje. Uglavnom, ja nisam mogla na noge stati. A pokušavala sam, otimala se od bolesti, nisam htjela nikome na teret biti. No, moji uporni pokušaji da hodam, krećem se, radim ponešto po kući i budem od koristi, samo su pogoršavali situaciju. I uglavnom bih se samo srušila, često ne mogavši ni ruke pomjeriti. Bila sam invalid, potpuno nepokretna.

U Ramizovim rukama je zdravlje

U ljekare je kaže prestala vjerovati. U izlječenje takođe.

– Bila sam sigurna da više nikada neću moći hodati normalno. A onda sam čula i za ramiza Imamovića. Odlučih isprobati i njegove tretmane, bez prevelikih očekivanja. Ipak, nisam imala  šta izgubiti. Na prvom sam tretmanu bezvoljno ćutala. Sve me bolilo ali, nakon pet minuta, osjetivši toplinu od Ramizovih ruku koje me nisu no doticale, popravi se moje raspoloćenje. Bol minu. Sutradan sam na tretman došla kudikamo veselija. I na narednih šest. zatim, i moj muž Miro poče dolaziti kod Ramiza.

Danas, njenom naglom oporavku svi se čude. Porodica je presretna i još uvijek je savjetuju da posjećuje svog spasitelja, doktora Imamovića.

– Bojala sam se ovih naglih promjena vremena ali, sve sam prebrodila kao da nikad ni bolesna nisam bila. Ne koristim tablete, kreme ni štap, muž takođe.

– Siguran sam da bih danas bio u postelji da nisam i ja svoje zdravlje stavio u  ruke bioenergičara Ramiza Imamovića – kratko je prokomentirao Miro.

error: Content is protected !!