Daren Nezbit, muzičar iz Mančestera Daren Nezbit: “Svemir je jaje, Mjesec ne postoji, a Zemlja ima oblik dijamanta”

“Svemir je jaje, a Mjesec ne postoji!”, neke su od bizarnih izjava učesnika konvencije “Ravna Zemlja”, održane u Birmingemu, koja je okupila brojne poklonike tvrdnje da je Zemlja ravna ploča.
Među dvjestotinak učesnika konvencije postojala su različita uvjerenja o obliku naše planete, ali je svima zajednička tvrdnja da Zemlja nije okrugla, odnosno da nema elipsoidni oblik.

Tako neki učesnici konvencije smatraju da je Zemlja disk sa arktičkim krugom u sredini, drugi vjeruju da se taj krug nalazi pod kupolom iznad koje može ali i ne mora da se nalazi voda, dok su treći uvjereni da se Zemlja nalazi ispod četiri kosmička prstena unutar ogromnog svemirskog jajeta.

Mnogi od njih uopšte ne vjeruju u postojanje svemira, kao ni u to da da je čovjek ikada bio tamo.

Jedan od govornika na konvenciji bio je i muzičar iz Mančestera Daren Nezbit, koji je iznio tvrdnju da Zemlja ima oblik dijamanta.

“Taj dijamant je oslonjen na sedam kružnih stubova, zbog toga što Bog voli broj sedam”, uvjeren je Nezbit. On tvrdi i da još nismo došli do ivice svijeta “zbog takozvanog Pakmen efekta”.

Jedna od nebuloznih teorija iznesenih na konvenciji je i ona po kojoj je Mjesec samo projekcija, koja tvrdi da je on ustvari proziran “što se lako može zaključiti” pošto se oblaci mogu vidjeti kako prolaze iza njega. Prema toj teoriji, isto važi i za Sunce. (Gardijan)