Danijela V. (35) iz Banja Luke: Ljubavnica mog supruga mi je napravila VLAŠKU MAGIJU

 Svemu je nalazio manu, hrana je bila loše skuhana, suđe loše oprano, košulje loše popeglane. A to što sam ja na košuljama svakodnevno gledala različite boje karmina ili osjetila vonj ženskih parfema to nisam smjela ni pomenuti. Znala sam da je svim tim promjenama kumovala druga žena ali nisam znala šta da uradim.

– Ženu kao što je Kada Radetinac ne možete susresti svaki dan, ona je rijetka kao dragulj. Ona može da vidi budućnost kada čuje vaš glas. Ljudi hrle prema njoj, žele da se nađu u njenoj blizini, da ih dotakne svetost njene blizine. Jedni dolaze po utjehu, a Kada uvijek govori istinu. Drugi po ljubavnu sreću, a Kada može da vam je da. Treći po rješenje poslovnog problrma. Kod Kade probleme rješavaju svi. I ja sam samo kod Kade utekla svojim nevoljama – započinje svoju ispovijest Danijela V. (35) iz Banja Luke.

Naša sagovornica nam se požalila na ljubavne probleme. Kaže da joj je bračna zajednica najmanje ličila na brak.

– Pitala sam se svakodnevno gdje sam to pogriješila pa moj Nemanja nakon 14 godina skladnog braka, poče okretati pogled od mene. Ova i još mnogo drugih pitanja, često su se vrzmala po mojoj glavi. Svakim danom pitanja su se gomilala, a ja nisam uspijevala pronaći odgovore.

Kaže, pokušavala je razgovarati sa suprugom, ali, umjesto dijaloga vodila je monolog. Ona je pričala, on je šutio i na kraju, kada završi, upućivao joj molećiv pogled da prestane, da bi nakon tri sekunde iz njegovih očiju sjevnule varnice, a njegova ruka završila na njenom licu.

– Prvo je počeo sve češće izbivati iz kuće, pa me tući, pa protjerivati iz spavaće sobe. U prvih mah sam mislila da se šali, ali njegov pogled i stisnuti zubi govorili su suprotno.

– Sklanjaj mi se sa očiju, ne mogu te više gledati! Gadiš mi se – vikao je.

Druga žena

– Bolili su udarci i saznanje da to više nije onaj moj stari muž ali najviše od svega su bolile dječije suze. I pogled svekrve koja se uklanjala da ne vidi u kakvu joj se zvijer sin pretvorio. A uklanjala sam se i ja ali je bilo nemoguće živiti u istoj kući i ne susresti se s njim. Pogotovo kad je on nalazio razlog da me nađe i zada nove udarce, bilo šakama – bilo riječima.

– Svemu je nalazio manu, hrana je bila loše skuhana, suđe loše oprano, košulje loše popeglane. A to što sam ja na košuljama svakodnevno gledala različite boje karmina ili osjetila vonj ženskih parfema to nisam smjela ni pomenuti. Znala sam da je svim tim promjenama kumovala druga žena ali nisam znala šta da uradim. Srećom, znala je moja svekrva.

– Ići ću ja kod Kade u Sarajevo, ona svima pomaže – rekla je moja svekrva jednog jutra kad je Nemanja počeo pakovati kofere, najavljujući kako nas napušta. Istog dana on je otišao, ja sam plakala, djeca su vrištala, a supruga je zamolila komšiju da je vozi u Sarajevo. nekad predveče, kad sam omamljena tabletama za smirenje pošla na počinak, svekrva me nazvala.

– Stigla sam, sve je u redu, sve će biti u redu rekla je. Potom mi je dala Kadu na telefon.

– Muž ti je smršao 15 kilograma, ima teške psihičke krize, ne zna šta radi. Tuče te, očima te ne može gledati. Misli da je zaljubljen u drugu ženu ali nije, ona ga samo koristi. To mu je radna kolegica, na njega je bacila sihir vezivanja, a na tebe vlašku magiju. Ti si isto vezana, oduprijeti se ne možeš dešavanjima koje kontrolira crna magija. Vlaška magija je izuzetno moćna i jaka. Njemu je napravljeno da može imati odnose samo sa jednom ženom, i to sa svojom ljubavnicom, a vama da sve to mirno posmatrate – ispričala je Kada.

 Spremna za vješala

To veče, jako kasno, stigla je svekrva sa Kadinim uputama, savjetima, hamajlijama, naučenom vodom. Nadalje, sve se odvijalo prema Kadinim riječima. Ta mi je žena ulila nadu, ohrabrila me, vratila želju za životom. Prvo je u meni ugasila plamen magije jer je vidjela ono što sam se prbojavala sami sebi priznati – da sam se spremala na samoubistvo. Kada me doslovno skinula s vješala. Zatim, magija je skinuta s Nemanje, pa smo zaštićeni, da nam ta osoba ne nanese novo zlo. Za samo nekoliko dana, Nemanja se vratio kući, opet je stari, divni čovjek, pun pažnje. Te strašne prošlosti se i ne sjeća. Samo je kratko prokomentirao kako je jedna kolegica s posla dala otkaz.

– I neka je, baš je bila negativna sva nekakva – rekao je, a ja sam znala da je to “ona”. Kada mi je sve rekla, ona ju je i otjerala. Danas, samo mogu reći da su žene kao Kada rijetke. Plemenita je, nesebična, prepuna empatije. Ona je spasila moj život, majku mojoj djeci, meni mog muža, kćerku mojoj majci, sina mojoj svekrvi…ona je spasila mnogo života…-

 

 

Komentari

komentara