Danijela Kremić, TV lice: Za kosu je lijek kokosovo ulje, za dušmane – osmijeh, a ledena voda licu prija bolje od ikakve kozmetike!

Danijela Lela Kremić po obrazovanju je diplomirani ekonomista, ali se tim poslom nikada nije bavila. Za Auru kaže da se u medijima pronašla i da je njen posao san koji živi otvorenih očiju.

– Prosto sam sebe pronašla u medijima i definitivno živim svoj san kada je posao u pitanju. Novinarstvom se bavim od 2006. godine. Radila sam na lokalnoj TV Jasenica i nakon toga sam prešla na DM SAT TV gdje radim i danas, na mjestu voditelja emisije” Promocija” u kojoj sam ugostila velike zvijezde sa naših prostora – kaže Danijela za Auru.

Danijela je rođena u Smederevskoj Palanki, 04. 12. 1983. godine.

Za Auru je otkrila tajnu svog izgleda i sreće, čiji je glavni sastojak kako ističe – osmijeh.

– Smijehom strah pokrijem kao Dino Merlin i to je to – kaže lijepa voditeljka.

IZJUTRA KAD SE PROBUDIM PRVO… Kada ste majka dvoje djece, onda ujutru pomislite na hiljadu stvari, ali sada mi je prioritet beba, tako da sam trenutno u pelenama i kašicama, jer kći Jovana ima 10 mjeseci. Ali da ste mi ovo pitanje postavili prije 10 mjeseci, rekla bih kratko i jasno – kafa!

U FRIŽIDERU UVIJEK MORAM IMATI mlijeka, jaja i povrća. Bez toga ne smijem da ostanem ni jedne sekunde. U našoj kući se stalno nešto sprema i ja obožavam da kuham. Zato kroz naš dom uvijek defiluju gosti. Zaista mi kuhanje predstavlja veliko zadovoljstvo i volim da ugađam svima. Pravilo koje važi za naš dom- Svi moraju da jedu, makar došli i siti.

MUŠKARAC ŽENU MORA ZNATI NASMIJATI

Ja sam svog idealnog muškarca pronasla prije 17 godina… Mogu slobodno reći da sam pola života provela sa svojim suprugom. Ono što je meni najvažnije kod muškarca je da umije da te nasmije. Bez iskrenog osmijeha, nema ni iskrene ljubavi. Sve ostalo može da se koriguje. Meni je osmijeh dovoljan za sreću.

VELIKI SAM EMOTIVAC

Životna razočarenja, a bilo ih je zaista puno, podnosim jako teško. Veliki sam emotivac i pogađaju me sitnice, a da ne pričamo o ozbiljnim životnim problemima…Hiljadu puta sam pomislila da imam sina od 13 godina, a još uvijek nisam spremna na jake udarce koje život donosi… još uvijek učim, a ja trebam nekome da budem primer. Teško je, ali to je život, nazad ne može.

ZA SEKSIPIL JEDNE ŽENE POTREBAN JE

Opet osmijeh, on je taj koji razoružava i daje  sjaj u očima, jer oči zaista jesu ogledalo duše, koliko god to zvučalo kao stereotip. Ne smatram da firmirana garderoba može ženu da učini seksipilnom, za to je potrebna unutrašnja ljepota i energija. Džaba svi novci ovoga svijeta, ako ste prazni i nezadovoljni. Zato uvijek izvucite osmijeh i uživajte u životu.

OD NEPRIJATELJA I LJUBOMORNIH DUŠA BRANIM SE Osmijehom. Da, osmijeh je glavni adut za sve. Nemojte pomisliti da sam kao papagaj koji ponavlja samo jednu riječ, ali, zbilja je osmijeh tu da pomogne u svakoj situaciji. Ako lijepa riječ gvozdena vrata otvara, lijep osmijeh razgaljuje i vašu i duše oko vas. Tjera maler. Uvijek citiram velikog Dinu Merlina: “Smijehom strah pokrijem uvijek…”

NAJNEUGODNIJA SITUACIJA KOJA MI SE DESILA Bilo je puno neugodnih događaja, ali ne želim da pričam o ozbiljnim temama, zato bih izdvojila jednu smiješnu i neugodnu situaciju. Naime, desilo mi se da sam odštampala biografiju pogrešnog pjevača, dakle, ne onog koji je sjedio u studiju. Na početku je on pokušavao na fin način da me ispravi, ali kasnije je počeo da se smije i rekao da on nije uopšte taj pjevač o kome ja pričam. Zgranuta sam vidjela da u rukama držim biografiju skroz druge osobe. Ali na sreću, gost mi nije zamjerio, slatko smo se ismijali i krenuli iznova snimanje. Od tada pazim šta čitam.

I MANE I VRLINE KOŠTAJU Moja mana je definitivno brzopletost. I to me je puno koštalo u životu. A vrlina, iskrenost koja me je takođe puno koštala u životu.

KAKO SAM POČELA DA VJERUJEM U ZVIJEZDE Vjerujem u Boga prevashodno. Što se tiče horoskopa, nedavno sam dobila kao poklon za rođendan godišnji horoskop od prijatelja, Veljka Jozića, koji se bavi astrologijom i moram priznati da sam po pitanju nekih stvari bila prijatno iznenađena. U zvijede sam počela da vjerujem…

UMJERENOST JE KLJUČ LJEPOTE U zdravom tijelu, zdrav duh. Šetajte što više i uživajte u prirodi. Da bi bili lijepi, moramo prije svega biti zdravi i umjereni u svemu. Uvijek kažem da je umjerenost dobar saveznik.

BEAUTY TIPS – UMIVANJE LEDENOM VODOM. Ne idem kod kozmetičara, za dobar ten, meni je dovoljno umivanje ledenom vodom. Nikada nisam imala problema sa licem, ni kao tinejdžerka, pa se nisam opterećivala tim stvarima. I dalje mažem lice bebi kremom za lice. Privatno se skoro i ne šminkam, ne volim jaku šminku i smatram da je napadna šminka, ako omašite doba dana i priliku čak i nepristojna. Moj posao je nešto sasvim drugo, tu mora jaka šminka, ali uz dobrog šminkera, kakvog mi imamo na našoj TV, to zaista izgleda savršeno. Što se tiče kose, kokosovo ulje je lijek za isušenu kosu, kakva je moja. Vjerujem da sve plavuše imaju isti problem.

OD ŽIVOTA TREBA UZETI MAKSIMUM Čovjek je rođen da strahuje i brine za ljude koje voli. Tako je i kod mene. Do moje 34. godine, preživjela sam puno loših stvari. Kada sam izgubila oca, koji mi je bio veliki oslonac, shvatila sam da bol ne prolazi kada heroj tvog djetinjstva dune u oguljena koljena i natjera te da ustaneš poslije pada…Život nam zadaje jake udarce i tjera nas da ustanemo poslije velikih lomova. I kada sam mislila da ne postoji ništa teže od toga što me zadesilo, život ti pokaže da ima gore od toga. Postoje dvije vrste bola, onaj koji te povrijedi i onaj koji te promijeni…Ali idemo dalje. Inače sam zaljubljenik u knjige i prirodu, to me opušta i to je neki potpuno drugi svijet, u koji pobjegnem kada mi je teško. Ja sam ispite polagala sa najvišim ocjenama upravo onda kada mi je bilo najteže u životu. Život je neprestana borba za opstanak, zato se potrudite da date i uzmete maksimum od njega. Moj moto je: Dok dišem, nadam se…Uvijek može bolje.

NEZDRAVA HRANA JE NAJUKUSNIJA Iako će zvučati čudno, obzirom na moje kilograme, ali ja stvarno volim da jedem i zaista ne vodim računa šta ću pojesti. Koliko god se trudili da živimo zdravo, opšte je poznato da je nezdrava hrana najukusnija. Čast izuzecima koji ne misle tako i koji zaista sa zadovoljstvom jedu sirovu hranu, bez mesa..Iskreno, ja lično nemam takvu osobu u okruženju.

TRČIM ZA DJECOM, TO MI JE DOVOLJNO Definitivno je za moj izgled prije svega zaslužna genetika. Ne bavim se sportom, ni rekreativno. Pokušala sam par puta da idem na aerobik, pilates, trčanje, ali je sve to kratkog daha bilo. Iako to nije za pohvalu, ja uvijek nađem neko opravdanje zašto ću eskivirati trening. E sada..ko zna šta će biti kasnije, ljudi kažu da kilogrami dolaze sa godinama, metabolizam se usporava..ali za sada je tako. Trčim za djecom, to mi je dovoljno.

MRŽNJU NE MOŽE PREKRITI NIKAKVA ŠMINKA Mislim da se ljepota žene zaista ne ogleda u spoljašnjem izgledu i firmiranoj garderobi. Ako je čovjek miran, spokojan, bez mržnje i negativne energije, taj sjaj u očima i iskrenom osmijehu ne mogu zamijeniti ni najskuplja šminka ni garderoba. Dovoljno je biti čist, uredan i zadovoljan – to je moja tajna za ljepotu.

(E. K./aura.ba)