Danas za ručak: Ukusni njoki sa umakom od paradajza

Lagan obrok s njokama i paradajzom je idealan izbor za ljetni ručak. Prijatno!

Za umak:

2 konzerve pelata
1 luk
3 češnja češnjaka
bosiljak
timijan
sol
maslinovo ulje
300 g njoka
parmezan

Priprema:

Prodinstajte luk na ulju pa dodajte nasjeckanu rajčicu, češnjak i timijan. Kuhajte uz povremeno miješanje dok se umak ne zgusne. Na kraju umiješajte bosiljak, posolite i dodajte malo šećera ako je umak prekiseo. Skuhajte njoke i poslužite s umakom i parmezanom te dodajte još svježih listića bosiljka.

 

A ŠTA KAŽETE ZA OVAJ DORUČAK

PO DORUČKU SE DAN POZNAJE: 10 RECEPATA ZA ZDRAV I UKUSAN DORUČAK

Komentari

komentara

error: Content is protected !!