Danas za iftar: TELETINA S POVRĆEM I SUTLIJA SA SUHIM VOĆEM

Vjerujemo da će vam se ovaj recept svidjeti, te da ćete ćešće poželjeti ovaj specijalitet imati na svojoj trpezi

Za teletinu s povrćem potrebno vam je: 600 g telećeg mesa, dvije glavice crvenog luka, dva čehna bijelog luka, dvije kašike maslaca, kašika paradajz pirea, kašičica soli, povrće po želji(krompir, 3 paprike crvene, 3 paprike žute i tikvica), kašičica bibera, povrće.

Priprema:
Meso isjeći na manje kocke, a luk na rezance. Dodati sol, biber i druge začine prema želji. Sve to ispržiti, dodati povrće i malo vode, te dinstati na laganoj vatri oko 60 minuta. Poslužiti sa rižom ili tjesteninom.

Potrebni sastojci za sutliju: litar mlijeka, 100 g suhih grožđica, 100 g suhih marelica, 200 g riže, dvije kašike meda, kašičica mljevenog cimeta.

Priprema:
Rižu napola skuhati pa je dodati u vrelo mlijeko i nastaviti kuhati. Dodati suhe grožđice i marelice, kao i med, te kuhati oko 10 minuta. Razliti u posude i posuti mljevenim cimetom.