Danas se susreću tri planete u znaku Riba: Kako preživjeti letargiju?

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Iako su Sunce i mlad Mjesec u Ovnu donijeli talas nove energije, još uvijek dobijem pitanja od klijenata i ljudi iz bližeg okruženja, kada će proći ova letargija?

Krivac za ovakvo stanje su 3 planete u znaku Riba, Merkur, te Venera i Neptun (koji se danas 10.04. sreću u egzaktnoj konjunkciji). Pored njih, tu je i zloglasni stelijum u Jarcu: Saturn, Pluton i Ketu. Saturn i Pluton imaju zanimljivu reputaciju, jer ih se karakteriše kao mračne, duboke i intenzivne planete. Saturn hladi, usporava, postavlja granice, a Pluton transformiše, regeneriše i diže iz pepela. Složićete se, nijedan od ovih procesa nije lak.
Saturn i Pluton se sreću na svakih 34-38 godina, ali su se u Jarcu zadnje put sreli prije nekoliko vijekova.
Njihov egzaktan susret se dešava u januaru 2020., ali će tokom aprila biti na najmanjem rastojanju (od svega 3*), prije nego što oba krenu retrogradno krajem mjeseca. Ovo je zatišje pred buru. Kada tome dodamo i Južni čvor, jasno je da trenutno živimo u vremenu kolektivnog čišćenja karme i dubokih, sistemskih procesa koji djeluju na globalnom nivou.
Svijet koji trenutno poznajemo, više nikada neće biti isti. Ali, kako se u ovu priču uklapa stelijum u Ribama? Zadatak Neptuna je da nam olakša tranzit u nove dimenzije našeg postojanja. On u Ribama boravi već nekoliko godina, a efekti su mu posebno naglašeni kad mu se priključe i druge planete, kao Merkur (do 17.04) i Venera (do 20.04). Zbog njih teško razmišljamo, zbunjeni smo, tonemo u iluzije i svijet mašte, te se vodimo isključivo intuicijom. Da bi lakše prebrodili ovaj period, napisao sam nekoliko praktičnih savjeta, koje možete primijeniti kako biste živeli u skladu sa trenutnim aspektima.

🕉MEDITIRAJTE

🔥ZAPALITE SVIJEĆU ILI MIRISNI ŠTAPIĆ-energetski pročistite svoj životni prostor

📚PRESLOŽITE ORMARE, RAŠČISTITE NERED – red u prostoru oslikava red u mislima

🍫ZADOVOLJITE ČULA-komadić crne čokolade je odličan način da zadovoljite čula, uzemljite energiju i pročistite 6. čakru – treće oko

🎁POMOZITE NEKOME-volontirajte ili bar donirajte odjeću

💕MANIFESTUJTE LJUBAV-vjerovatno ne govorite dovoljno ljudima oko sebe da ih volite

🙏IZGOVORITE MOLITVU

🤞ZAMISLITE ŽELJU

Vrijeme je za globalni energetski reset!

(aura.ba)