Za današnji ručak predlažemo vam da obradujete vaše ukućane ovim jednostavnim receptom za uskune lazanje
Sastojci:
- Patlidžan
- 250 g smrznutog spanaća
- 425 g ricotte
- jaje
- 1/2 šolje parmezana
- 1,5 šolja pasiranog paradajza
- 5 listova za lazanje
- šolja narezane mozzarella sira
- so i biber
Priprema:
Kolutove patlidžana posolite, pobiberite i pecite 12 min na 200 stepeni. Izmiješajte spanać, riccotu, jaje, parmezan, i malo bibera. U pleh ulijte malo paradajza i prekrijte tijestom, zatim stavite pola količine mješavine sa ricottom, trećinu mozzarelle i prekrilje patlidžanom.
Ponovite slaganje, a patlidžan ovaj put prelijte paradajzom, kao i zadnji sloj tijesta. Pecite 30 minuta, pospite mozzarellom i pecite još 15 minuta.