Dame, pažnja! Kada kupujete sebi štikle, na ove stvari morate obratiti pažnju

Prave cipele sa štiklom čine nas još atraktivnijima, seksepilnijima, privlačnijima.


Međutim, ukoliko cipele u potpunosti ne odgovaraju vašem stopalu i pogotovo ako su na visoku štiklu, sigurno da ih nije lako nositi, naročito duže vrijeme.

Ako biste se držali samo nekih jednostavnih pravila, vjerovatnoća da ćete pronaći udoban par za sebe značajno je veća – zato obratite pažnju na ove tri česte greške pri kupovini svojih novih sandala s potpeticom.

1. Kupujete sandale ujutro

Cipele je najbolje kupovati krajem dana. Onda su stopala često već blago natekla od cjelodnevnog hodanja. Ako vas na kraju dana cipele ne žuljaju, veće su šanse da vas neće žuljati ni na kasnonoćnom party-ju.

2. Ne obraćate pažnju na materijal

Obuća od prave kože ima prednost – jer se prilagođava obliku stopala za vrijeme kretanja te po toplini i vlažnosti. Cipele od jeftine vještačke kože i polietilena ne prilagođavaju se tako lako stopalu i svakako ne odmah, pa često pritišću i neudobne su. Ukoliko pak kupujete cipele od vještačkih materijala, trebalo bi onda da pripazite na to da su cipele napravljene od visokokvalitetne vještačke kože ili tkanine.

3. Ne obuvate i ne skidate barem pet puta

I ovo možda zvuči čudno i naporno, ali je takođe vrlo korisno. Tek višekratnim navlačenjem obuće istaći će se mjesta koja će kasnije žuljati.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!