Dada Š. iz Tuzle:  SVEKRVINO PROKLETSTVO JE GORE OD SVAKE MAGIJE!

 

 Ninina pomoć je bila zlata vrijedna. Bez nje ko zna koliko dugo bih, zajedno sa svojom kćerkom vukla svekrvino prokletstvo. Strašno. Nina me na sve upozorila, i na kraju spasila – kaže Dada.

 

Kod Nine sam se zatekla prije godinu dana jer sam htjela da saznam neke odgovore vezane za kćerku. U početku sam bila dosta ravnodušna, iako mi je Nina dosta toga otkrila iz prošlosti. Otvorila je svoje karte, a one su joj sve rekle.

 • Živjela si sa svojom svekrvom koju nisi voljela i bez razloga si je ignorisala. Mrzila si tu staricu koja ti nikada ništa nije skrivila, i smatrala si je viškom u svom životu. Čak si i svoju kćerku odvajala od nje! Bila si užasna snaha – sasula mi je Nina istinu u lice.

 • Ona je jadnica šutila i zbog svog sina trpjela zlostavljanje, a tebe je klela svaki dan. Ona sada nije živa, i kada je umirala, nije ti halalila – zastala bi Nina, uzdahnula, pa nastavila:
 • Ženo, ti nosiš veliko prokletstvo od svoje svekrve. Što se tiče tvoje kćerke, udaće se za dva mjeseca, ali sreće u braku neće imati. Niko je od porodice voljeti neće. Ona će htjeti da se osamostali, ali do toga nikada neće doći jer će joj muž biti privežen svojoj porodici. Njegovi su mu kuću napravili samo za njega, a sve što si ti radila svojoj svekrvi, Bog će nažalost vratiti tvom djetetu. Ni ona nije bila nevinašce, svašta joj je ružno govorila, Bože kako ste bile pakosne!

 

 • Ni ti nećeš dugo biti sretna. Napast će te bolesti razne, a muž će te na tvoje oči prevariti sa drugom, i to dok budete na putu – govorila mi je Nina, a ja sam samo priželjkivala da što prije završi – kazuje naša sagovornica.

Muž u ljubavnom klinču sa drugom ženom

Tačno kako su predvidjele Ninine karte, Dadina kćerka se udala nakon dva mjeseca. Ali, umjesto sreće, njenim životom je zavladao haos.

 • Svaki dan se svađala jetrvom i djeverom. Žalila se da joj je život nepodnošljiv jer oni svaki dan dolaze bez najave i tada nastane belaj. Kada bi se obratila suprugu za podršku, on je naravno stajao na stranu svoje porodice govoreći da ih je moja kćer isprovocirala.
 • Trebalo mi je odmor sve te drame, pa sam zajedno sa svojim mužem krajem juna otišla na more. Prva tri dana su bila predivna i sjajno smo se zabavljali. Ali četvrtog dana, tačnije oko tri sata iza ponoći, ustala sam da se napijem vode i vidjela da spavam u praznom krevetu. Mužu ni traga. Sve obiđem, kupatilo, balkon, ali ga nije bilo.
 • Pomislila sam da je izašao malo ispred kuće da prošeta jer zbog vrućine teško spava. Krenula sam da ga potražim, i nisam prešla ni sto metara od kuće kad na plaži ugledam neki par kako zagrljen leži na pijesku. Bili su potpuno goli. Priđem bliže i vidim svog muža kako strastveno vodi ljubav sa drugom ženom. Nisu me ni primjetili sve dok nisam vrisnula i prekinula te tihe uzdahe i riječi koje su jedno drugom šaputali – prisjeća se naša sagovornica.

Zatrovana mržnjom

 • Otrčala sam nazad u kuću, a on je krenuo za mnom. Sustigao me na vratima i pričao nešto, ali ja ništa nisam čula osim riječi koje su jedno drugom izgovarali. Spakovala sam se, i već u šest sati bila na autobuskoj stanici. Dok sam putovala, pokušavala sam se sjetili like žene s kojom me prevario, ali nisam mogla.
 • Sjetih se tada Nine i svega što mi je rekla. Shvatila sam da je za sve bila u pravu. Da sam bila grozna snaha, da sam bila zatrovana mržnjom… Postidila sam se i čim sam stigla kući u Tuzlu, sutradan sam se spakovala sa Sarajevo i opet našla kod Nine.
 • Eto, vidiš da sam za sve bila u pravu. Ženo draga, prokletstvo je gore od bilo koje magije. Ali, ne brini, opametila si se, i pomoći ću ti – rekla mi je Nina kada sam joj sve ispričala
 • Nina je kontaktirala svoje saradnike iz Meke koji su me spasili. Situacija se sada dosta smirila, i kod mene i kćerke. Ali, biće potrebno još dosta vremena da sve dođe na svoje. Pomogla mi je najviše zbog moje kćerke koju sam zatrovala mržnjom, i koja je plaćala moje grijehe.
 • Nina je jedina osoba kojoj vjerujem. Hvala joj do neba i neka ovo bude opomena svim snahama koje nepravedno ignorišu, vrijeđaju i mrze svoje svekrve – kazala je Dada.

 

Komentari

komentara

error: Content is protected !!