Da vam ne presjedne godišnji odmor: KOJI LJUDI ĆE VAM UPROPASTITI LJETOVANJE ILI IZLET!

U nastavku pročitajte sa kakvim osobama treba da izbjegavate planiranje ljetovanja ili izleta

Stiglo je ljeto, a time i otvorena sezona godišnjih odmora koje toliko svi iščekujemo. Kako biste potpuno uživali u morskim talasima i sunčanju, potrebno vam je i dobro društvo. Naravno, ako nemate namjeru da na ljetovanje idete sami.

Zato, dobro obratite pažnju sa kakvim ljudima krećete na put, jer neke osobe su jednsotavno naporne i mogu samo da vam otežaju ljetovanje.

Princeza

Riječ je o razmaženim osobama koji misle da se svijet vrti oko njih. Njihovo društvo je prava noćna mora za vas jer oni nikada nisu zadovoljni i u svemu nađu manu – i u hotelima, hrani, plaži…

Čak i kada borave u luksuznom okruženju, oni će svo vrijeme da kukaju. U stanju su da cijeli dan provode na bazenu ili skupom trgovačkom centru. Dobri su jedino kad malo popiju.

Opsjednuti kontrolom

Oni su uvijek opsjednuti organizacijom i kontrolom, u stanju su da stalno brinu i jednostavno ne mogu da se opuste.

Osim toga, ukoliko se neko ne drži njihovih rasporeda, u stanju su da se satima svađaju zbog toga.

Kraljica drame

Uvijek su napeti kao da stalno iščekuju nešto loše. Čak i kada sve savršenio funkcioniše, oni će pronaći materijal za kukanje i širenje pesimizma. U svemu vide potencijalnu opasnost, čak i kada ih ujede komarac ili osjete hlor u bazenu

Ako se kojim slučajem razbolite, onda ste tek nagrabusili jer će vas poslati u bolnicu na sve moguće preglede, iako ste se možda samo prehladili.

Zaljubljeni par

Niko ne želi da bude suvišan, a upravo bi se tako osjećali na putovanju sa svježe zaljubljenim parom. Slično je i ako samo jedan od njih putuje s vama – naslušat ćete se hvalospjeva o novoj ljubavi i prepričavanju svakog ljubavnog razgovora.

Ne daj Bože da nestane signala na mobilnom, prisustvovaćete pravoj filmskoj drami, a čim se signal pojavi, vi više nećete postojati.

Netaktični

Ovi tipovi su u stanju da vrijeđaju ljude koje sretnu, i to čak ne s tom namjerom, već sa željom da ispadnu duhoviti.

S takvim osobama ćete većinu godišnjeg odmora izvinjavati povrijeđenim ljudima, iako sami niste ništa loše rekli.

Previše štedljivi

Iako znaju da pronađu najbolju ponudu za putovanje i tako vam omoguće da i sami uštedite novac, oni će vam zagorčati život na odmoru toliko da vam put presjedne.

Njima je jako teško srce da se odvoje od svojeg novca, te ćete na kraju vi na ljetovanju plaćati većinu toga ili će vas satima vući po gradu u potrazi za najpovoljnijom ponudom.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!