Da se bronhitis ne spusti na pluća: Tri namirnice odmah pomažu

Kada ih jedu osobe sa respiratornom infekcijom, javlja se pojačan kašalj, što je u ovom slučaju znak čišćenja pluća.

Iako vrijeme na našim prostorima već nekoliko dana podsjeća na pravo proljeće, respiratorne infekcije i dalje su veoma česte.
Jedna od najčešćih komplikacija infekcije disajnih puteva jeste bronhitis.

Ovo stanje prati jak kašalj sa sekretom, temperatura, bol u grudima i otežano disanje. Veoma je važno da se brinhitis liječi, jer su njegova sljedeća “stanica” pluća, a njihova upala može da bude čak i smrtonosna.

Da biste ubrzali proces liječenja bronhitisa, možete da se okrenete kućnim lijekovima. Portal MyHealthyFoodTips izdvaja tri najjača:

Ljuta papričica

Dok su vaši disajni putevi zahvaćeni bronhitisom, konzumirajte crvenu ljutu papričicu sirovu i u jelima. Primjetićete pojačan kašalj, odnosno znak da se pluća čiste.

 

Ulje origana

Ne, ne koristi se samo za picu! Ulje origana je zapravo jako moćno sredstvo protiv bronhitisa, a ima i jak antibakterijski efekat.

Đumbir, cimet i karanfilića

Đumbir je poznat po svojoj sposobnosti da se izbori sa gripom. Budući da je poznat protivupalni sastojak i melem za imunitet, može i te kako da vam pomogne kod bronhitisa, a slične efekte imaju i cimet i karanfilić. Svakog dana pijte čaj kojem ste dodali pola kašičice đumbira, cimeta ili karanfilića.

(stil.kurir.rs)