DA PREZALOGAJITE, A MOŽETE I RUČATI: Hrskavi sendvič sa špinatom, sirom i paradajzom

Kao prijedlog za današnju užinu, doručak, pa čak i ručak donosimo vam recept za hrskavi sendvič sa špinatom, sirom i paradajzom.

Sastojci: 4 kriške hljeba ili tosta, ½ kašičice maslinovog ulja, 1 režanj bijelog luka, 100 g špinata, 100 g naribane mozzarelle, 1 paradajz, so, biber

Priprema:
Sitno nasjeckajte bijeli luk pa ga pirjajte kratko na maslinovom ulju. Kad omekša, dodajte špinat pa pričekajte da ispari tekućina, otprilike pet minuta. Posolite i pobiberite po ukusu.

Na dvije kriške hljeba podijelite sir i pripremljeni špinat, dodajte tanke kriške paradajza, poklopite s preostale dvije kriške i stavite na zagrijanu tavicu. Za još bolji ukus i miris ubaci i peci na maslacu. Pritisni sendviče drugom tavicom ili nekom težom daskom i pecite ih nekoliko minuta sa svake strane, sve dok ne postanu hrskavi i ne poprime zlatnu boju.