Da nikada pauka ne vidite u kući: PROBAJTE JEDNU OD OVIH 5 METODA

U slučaju da imate problema sa paucima u kući, sigurno ste do sada isprobali mnoge metode da ih se zauvijek riješite. Umjesto korištenja otrovnih hemikalija u kući, odlučite se za prirodni način za držati pauke van svog doma zauvijek.

Održavajte čistoću
Najbolji način da se zadrži pauk van kuče je da održavate kuću čistom. Iako čišćenje i usisavanje podova zahtijeva trud, to se definitivno isplati. Preporučljivo je raditi sezonsko čišćenje na svaka četiri mjeseca. Nakon što ste to uradili unutar svog doma, pređite napolje. To se odnosi na uklanjanje bilo kakvog lišća i drugih stvari sa vaše trave, provjeravanje vrata i prozorskih praznina i popravka, čišćenje prozora.

Sirće
Sirće se može koristiti za mnoge stvari, kao i odlično rješenje za čišćenje prozora. On ima vrlo jak miris koji je poznat da tjera mrave, komarce i paukove. Sve što treba da uradite je da pomiješate 1 dio sirćeta s 2 dijela vode u flašici s rasprašivačem i poprskate oko kuće, posebno na prozore, vrata i otvore.

Pepermint eterično ulje
Pauci jednostavno ne mogu da podnesu miris ove biljke. Napravite domaći odbijajući sprej, uzmite flašicu s rasprašivačem, napunite vodom i dodajte tečni deterdžent za pranje posuđa i 8 kapi eteričnog ulja paprene metvice. Provjerite miris, a u slučaju da ne miriše dovoljno dodati 8 kapi više. Protresite bočicu dobro i poprskati oko kuće.

Citrus
Ako imate eterično ulje limuna kod kuće, koristite ga kao prethodno navedeno ulje gore.

Kesten (i drugi orašasti plodovi)
Iako je razlog zašto kesten ili orasi tjeraju pauka je još uvijek nejasan, oni se odavno koriste za odbijanje pauka u Engleskoj. Jednostavno rečeno nekoliko kestena stavite uz prozore.