Da li uopšte imate šanse: 12 znakova koji predviđaju RAZVOD

Da li osmijeh na fotografijama iz detinjstva ili izbor zanimanja mogu da predvide bračni uspjeh? Poznata američka novinarka Aneli Rufus uvjerena je da mogu.

Kako bi utvrdila činioce koji predviđaju uspjeh braka, ova spisateljica je temeljno proučila i po nekoliko desetina godina stara istraživanja. Rezultati su je veoma iznenadili. Predstavljamo vam njen popis 12 znakova upozorenja koji predviđaju razvod braka.

1. Ako ste pripadnica nežnijeg pola, a udali ste se pre 18. godine, imate 48 odsto šansi za razvod i to u roku od 10 godina.

2. Ukoliko ste žena koja mnogo više želi dijete od supruga, vaš brak ima dva puta veću šansu za neslavan kraj od brakova u kome se partneri dogovaraju o broju dece koju će imati.

3. Ako imate dva sina, suočavate se s 36,9 odsto vjerovatnoće za razvod. Međutim, ako imate dve devojčice, šansa se penje na 43,1 odsto.

4. Ukoliko ste muškarac i imate visok nivo testosterona, izloženi ste 43-postotnoj šansi za razvod, za razliku od muškaraca s niskim nivoom muškog hormona.

5. Ako je vašem djetetu ustanovljen ADHD – poremećaj hiperaktivnosti i nedostatka pažnje, imate 22,7 odsto veću vjerovatnoću za razvod prije nego što dijete navrši osam godina.

6. Ukoliko se na fotografijama iz ranog djetinjstva ne smiješite, veća je mogućnost da će vaš brak završiti razvodom.

7. Ako je vaše dijete umrlo poslije 20. nedjelje trudnoće, tokom porođaja ili ubrzo po rođenju, imate 40 odsto veću šansu za razvod od osoba koje nisu izgubile dijete.

8. Ukoliko ste žena koja je nedavno oboljela od karcinoma ili multiple skleroze, vaš brak je izložen šest puta većem riziku od razvoda nego da je od istih bolesti oboljeo vaš suprug.

9. Ako ste po zanimanju igrač ili koreograf, izloženi ste 43,5 posto većoj vjerovatnoći za razvod, za razliku od matematičara ili trenera životinja.

10. Ukoliko se bavite poljoprivredom, imate samo 7,63 odsto vjerovatnoće za razvod braka, za razliku od ostalih, stresnijih zanimanja.

11. Ako ste vi ili partner preživjeli povredu mozga, vaš brak je izložen 17-postotnoj šansi za razvod.

12. Ukoliko ste žena i pri tom radite u vojsci ili policiji, imate 250 odsto više šanse za razvod braka od muškaraca koji su se odlučili za ova zanimanja.

(besnopile.rs)