Da li ste znali za ovo: NANESITE OVDJE PARFEM I MIRISAĆETE CIJELI DAN

Iako mislite da prskanjem parfema na zglobove ruke i vrat nanosite parfem na mjesto pulsa koje zrači dodatnom toplotom i tako pojačava miris, postoji jedno mjesto na tijelu koje će duže ‘čuvati’ miris na koži.

Naime, prema mišljenju stručnjaka, mjesto na koje bi trebalo da nanesemo parfem je pupak. Samo jedna kap parfema u pupku savršeno će rasporediti miris po cijelom tijelu i održati njegovu dugotrajnost.

S ovim trikom dobro su upoznate glumica Liv Tajler i Adriana Lima koje se u njega kunu već godinama otkrivajući svoju tajnu uvijek opojnog mirisa.
U nastavku pročitajte dodatne savjete stručnjaka za mirise uz koje će vaš omiljeni parfem duže mirisati na vašoj koži.

Miris se nanosi iza uha, na zglobove, u unutrašnjem dijelu lakta i iznad koljena. Neki ljudi praktikuju raspršivanje parfema u vazduh i prolazak kroz njega, ali to zapravo nije dobra taktika.

Za što duže trajanje, treba ga nanijeti direktno na kožu. Isto tako, mnogi od nas nanose parfem na jedan zglob pa protrljaju s drugim kako bi se miris primio. Upravo to treba izbjegavati. Naime, time se stvara trenje koje podstiče stvaranje toplote, što znači da će parfem brže ispariti s površine kože.

Prije toga najbolje bi bilo redovno raditi eksfolijaciju kože kako biste uklonili sve odumrle ćelije, a zatim nanijeti losion za tijelo, po mogućnosti s uljem i samo hidrirati kožu nekim uljem. Parfemi se odlično slažu s uljima i ona pomažu da dođu do izražaja na našoj koži. Naravno, ako možete koristite losion ili ulje s istim mirisom kao što je vaš parfem, odnosno iz iste linije pa ćete tako pojačati miris.

Parfem treba nanijeti na mjesta gdje će telesna toplota nježno otpuštati parfem dok ne ispari. To su i mjesta na kojima možete da se osjeti puls, poput vrata, odnosno iza uha, zglobova, unutrašnjih dijelova lakta i iza kolena, ali i u predjelu pupka i prednjeg dijela