Da li ste energični, kreativni ili mrzovoljni i povučeni u sebe: ŠTA OMILJENA GRICKALICA GOVORI O VAMA?:

Ako želite da bliže upoznate neku osobu, nekada je dovoljno samo da uočite šta ona voli da gricka ili u kojoj vrsti hrane uživa. Ovo područje psihologije naziva se hedonika hrane ili proučavanje preferencija hrane koje otkrivaju karatker osobe. Pa da vidimo šta tipo grickalice otkriva o vašoj ličnosti:

Čips
Osobine: Usmereni na uspeh, nestrpljivi, kompetitivni
Ako poznajete nekog čija je čips omiljena grickalica, primijetićete da je vrlo konkurentan i takmičarski nastrojen, piše Bright side. Zato je čips omiljena grickalica direktora, programera i ostalih osoba na dobrim položajima. Istraživanje je otkrilo da su ljubitelji čipsa ambiciozni i da nižu uspjehe na poslovnom, ali i porodičnom planu.

Krekeri
Osobine: Kontemplativni, empatični, svestrani
U krekerima uglavnom uživaju ljudi koji su uključeni na raznim multimedijalnim projektima. Oni su najotvoreniji za pronalaženje partnera internetu.

Smoki sa sirom
Osobine: Kreativnost, etičnost, savesnost
Oni koji uživaju u smokiju i ostalim grickalicama sa ukusom sira kreativni su i imaju organizacione predispozicije. Svoj integritet vezuju za konkretne uobičajene vrijednosti poput morala.

Tortilja čips
Osobine: Kreativnost, tačnost, nepogrješivost
Ljubitelji tortilja čipsa su uglavom ličnosti tipa A – vole da sve drže pod kontrolom i da im aktivnosti i događaji budu isplanirani. To su ličnosti koje su sklone perfekcionizmu i posjeduju puno samodiscipline.

Kisele gumene bombone
Osobine: Frustriranost životom, uravnoteženost
Ako je ova vrsta gumenih proizvoda nečija redovna poslastica, psiholozi kažu da takve osobe imaju tendenciju za visoke standarde. Međutim, ako se često kombinuje slatko-kiselo (poput gumenih bombona koje su i slatkaste, a i kiselkaste), takve osobe su sklone održavanju ravnoteže i balansu u mnogim životnim sferama.

Perece
Osobine: Energičnost, kreativnost. Za ljude koji konzumiraju perece uglavnom se kaže da se ekstrovertne ličnosti. Uživaju u hedonizmu, živahni su i spontani i vole da se zabavljaju.

Sladoled
Ljubitelji sladoleda nisu uvijek identične ličnosti, već se razlikuju u zavisnosti od toga kakav ukus sladoleda vole. Tako, recimo, obožavaoci sladoleda od jagode zatvoreni su u sebe, dok oni koji vole vanilu emocionalno su izraženiji i impulsivniji. Većini je omiljeni sladoled sa ukusom čokolade, a to znači da su takve osobe šarmantne, sklone koketiranju, ali imaju tendenciju da budu i lakovjerne.

 

error: Content is protected !!