Da li mačke apsorbuju negativnu energiju: Kojoj boji mačke se pripisuju magična svojstva?

Pročitajte kakve sve moći krije mačka i shvatićete zašto su stari Egipćani smatrali ovu umiljatu životinju svetom i božanstvenom.

Smeta vam nekada kad se mačka mota oko vaših nogu i trlja o vas? Nemojte je odbijati jer ona tokom tog čina dijeli sa vama svoje astralne sile, čaroliju koju svaki čin ima. Ako je odgurnete, možda lišite sebe pozitivne energije koju vam mačka želi dati, piše The minds journal.

Sa mačkama ne postoji drugi put. One vam ne mogu ponovno dati takve astralne sile, a možda čak mogu i uzeti nazad ono što su vam dale u prošlosti.

Mačke su zaštitnici domaćinstva u kojem žive, štite dom od zlih duhova, vjeruje se od davnina. Područje koje mačka smatra svojim, blagoslovljeno je pozitivnom aurom. Po predanju, njeno prisustvo pomaže čak i kad se neko useli u staru kuću u kojoj je već neko ranije živio.

Kada mačka pronađe zle duhove u kući, po tvrdnjama poznavalaca magije, ona pokušava da utvrdi njihove namjere, a zatim te duhove uklanja iz kuće u potpunosti, uz pomoć svoje astralne sposobnosti. Čak joj i čovjek može pomoći u tome ukoliko okadi čitav prostor pelinom. Pelin se smatra vrlo moćnim alatom.

Vjeruje se mačka pomaže u zaštiti od negativnih uticaja, pa treba da u njenom društvu uživaju svi oni koji sumnjaju da im prijeti opasnost od nečega, strahuju od uroka ili se susreću suviše često s nekim za koga ih vežu negativna osjećanja. Savjet je da mačku maze s obe ruke, miluju joj lijevu šapu i nastave tako sve do repa. To je mistični savjet za usklađivanje s moćnim životinjskim carstvom koje će otklonili čak i najjači napad od strane negativnih uticaja.

Ako želite koristiti magične moći mačke, izuzetno je važno uzeti u obzir njenu boju:

Crna boja mačke imaju veliku moć apsorbovanja negativne energije. Njihova prisutnost donosi mudrost i moć dobrog rasuđivanja.

Crvene mačke su povezane sa muškom energijom i snagom Sunca, kao i Yang energijom. One privlače novac, bogatstvo i fokus.

Pozitivna energija sive, odnosno plave mačke, pomaže u održavanju sreće, ljubavi, mira i emocionalne stabilnosti.

Bijele mačke mogu smanjiti stres. Čarobnjaci mogu stvoriti lunarnu magiju sa bijelim mačkama. Ove životinje posjeduju energiju koja može pružiti dobro zdravlje ljudima u porodici.

Dvobojne mačke, poput sijamskih mogu donijeti dugovječnost, sreću, solarnu magiju i Yang energiju.

Trobojne mace štite porodicu od bilo kakvog zla gdje god se nalazili i privlače prosperitet i sreću.

Za one koji žele privući sreću, veselje i živost u njihove živote, prugasta mačka je idealan izbor. Ona privlači vibracije koje drže podalje stresne situacije, te prenose dobro raspoloženje na ljude koji žive u njihovoj okolini.