Da li je Vuk Borilović sa Cetinja bio pod magijom? UBIJAO SVE REDOM ZBOG VRADŽBINA

ije Vuk Borilović sišao s pameću, no mu je bačena crna magija, tvrdi dobar dio stanovnika Cetinja. Sugrađani i komšije ubice ne mogu da vjeruju da se njihov, koliko do juče, miran sugrađanin odjednom pretvorio u krvožednu zvijer koja poput kurjaka ubija sve pred sobom i baš zbog toga misle da su se u ovu tragediju umiješale mračne sile. Evo šta kažu psiholozi, ali i parapsiholozi.

 

Nevjerica i tuga još uvijek stanuju u Cetinju, ali i u cijeloj balkanskoj regiji. Ljudi su vidno utučeni u bolu, jedva da koračaju ulicama grada. Oplakuju se žrtve, a istovremeno pokušava odgonetnuti na pitanje – šta je to “puklo” u 34-godišnjem Vuku Boriloviću, zvanom Vučko, koji je u roku od 60 minuta u smrt poslao desetoro svojih sugrađana, među njima i djecu.

Podno Lovćena traži se odgovor zašto se Vuk latio lovačkog karabina i krenuo pomahnitalo da iz njega sije smrt po naselju Medovine? Tim prije što se saznalo da su kirije podstanara bile plaćene, da ga supruga nije ostavila, da nije imao finansijskih problema….

Krvavi pir

Očito nešto drugo je bilo inicijalna kapisla za nezapamćen zločin. Da li je krvoproliće plod psihičkog rastrojstva ili su zle sile upetljale prste?

U krvavom piru Borilović je najprije usmrtio tri člana porodice Martinović, njegove podstanare. Zatim je nastavio svoj ubilački pohod prema komšijama i drugima koji su mu se našli na putu. Žrtve su padale, a oni rijetki uspjeli su da prođu sa lakšim ili težim ranama.

Istraga o najvećem zločinu u novijoj istoriji Crne Gore i dalje traje, ali nema ni naznake o tome zbog čega je Vuk presavrnuo. Supruga je kazala kako je njen muž nekoliko dana prije zločina bio čudan. Posjetio ih je na Jadranu, gdje je ona odmarala s djecom u porodičnoj kući svoje rodbine. . .
Kako je ispričala, nije imao nesuglasice, niti se prethodno svađao sa svojim podstanarima, koje je prve usmrtio. Nije bilo motiva ni za krvnu osvetu, o kojoj se pričalo tih dana. Tog kobnog dana Boriloviću je zakazan specijalistički pregled kod neuropsihijatra.

“Da je imao Boga u sebi ne bi ovo napravio. Đavoli su ga uzeli pod svoje, oduzeli mu pamet – kazala je njegova komšinica, te dodala kako je Vučko u zadnje vrijeme imao neke čudne postupke, u pogledu mu se moglo vidjeti da nije zdrav.

Nekoliko mjeseci prije masakra instalirao je nadzornu kameru ispred svoje kuće, navodno da bi spriječio krađe. Nestajale su mu stvari, a priviđale su mu se komšije koje je poslao u smrt.

 Kao da su čini bačene

Jedan od Cetinjana koji je dobro poznavao ubicu i koji je bio svjedok pokolja kod Vladinog doma ubijeđen je da su u pitanju “mađije”. On kaže:

“Nije Vuk Borilović sišao s pameću, no mu je bačena crna magija, tvrdi dobar dio stanovnika Cetinja. Sugrađani i komšije ubice ne mogu da vjeruju da se njihov, koliko do juče, miran sugrađanin odjednom pretvorio u krvožednu zvijer koja poput kurjaka ubija sve pred sobom i baš zbog toga misle da su se u ovu tragediju umiješale mračne sile.

On sat vremena puca. Ispalio preko 100 metaka, puca s karabinom. On je postavio kameru da bi uhvatio osobu koja mu je bacala mađije kući i krala stvari ispred kuće” – kaže Vukov komšija, te nastavlja:
“Pobio je one što su mu bili krivi. On je normalan čovjek. Ima četvoro djece, ali kad mu raspukne film, kratkog fitilja inače bio u životu, pošten momak, od poštene familije. Ja s ujakom Goranom (ja sam ujak njegovom ujaku), kažem mu: “Nemoj, Gorane, da ideš, da sačekamo malo, pet minuta.” On mi kaže: “Ma ajde.” Ujak ide, ja idem pored njega i on viče: “Stani, Vučko”, a on (ubica) kaže: “Šta si ti doša, ko te posla? Šta stani?” Bup i ubi ga. Kao da je u svojim žrtvama vidioo đavole.

Za Vuka kažu da je bio je porodičan čovjek iz poštene familije, ali da nije dao na sebe. U zadnje vrijeme je sumnjao da su na njega bačene čini, nailazio je čudne predmete u dvorištu, imao je i čudne noćne more.
Promjene u njegovom ponašanju primijetile su i njegove radne kolege u Nacionalnom parku “Lovćen”, gdje je radio tokom posljednjih pet godina. Prema njihovom kazivanju njegovih kolega, on ni na koji način nije pokazivao na radnom mjestu da ima psihičke probleme. Doduše, u posljednje vrijeme povlačio se u sebe, došao bi na posao, uradio ono što se od njega očekuje i onda distancirao.
Iz Vukovog prekratkog života, vrijedi spomenuti i traume iz njegovih mladalačkih danas, kada je osijedio preko noći. Navodno ga je napao medvjed dok je bio u lovu. Imao je 15 godina kada je sa lovačkim društvom bio u lovu nadomak Budve. Spasioci su ga pronašli slijedeće jutro umornog, iznemoglog i sijedog.
Vuk je kao mladić doživio još jednu tragediju – ubio mu se rođeni brat.

Psiholog: POČINIOCI OVAKVIH DJELA IMAJU MRAČNE CRTE LIČNOSTI

“Ubio sam i tvoju i moju porodicu – rekao je, kako su prenijeli crnogorski mediji, Borilović Milošu Martinoviću nekoliko minuta nakon što mu je ubio dva maloljetna sina i suprugu Natašu. Nakon toga Borilović je nastavio krvavi pir i usmrtio je još sedam osoba prije nego što je zaustavljen i ubijen.
Psiholog Leo Ivanišević za medije priča o mogućim osobinama profila osobe koje je sposobna da počini masakr. Prema njegovim riječima, kod Borilovića je bilo prisutno devet osobina zbog kojih je usmrtio nedužne ljude, ali i, čak tri puta, telefonirao ne bi li uspio da nanese još boli i patnje ljudima koji nisu bili prisutni tokom njegovog krvavog pohoda, a koji bi, najvjerovatnije, i sami bili njegove žrtve.
“Počinioci ovakvih djela najčešće imaju izražene tzv. mračne crte ličnosti. Kod počinilaca ovako ekstremnih djela najvjerovatnije ćemo naći miks slijedećih osobina, od kojih su neke jače, a neke slabije izražene: egoizam, makijevelizam, moralna indiferentnost, narcizam, psihopatija, psihološka povlašćenost i bahatost, impulsivno ponašanje, samozainteresovanost i prkos – komentariše psiholog i dodaje:

– Jedna od mračnih crta ličnosti je i narcizam: potreba za pažnjom i divljenjem koja mora da se ispuni čak i na destruktivan način. Narcizam bi mogao da nagna počinitelja da od zločina napravi spektakl koji neće utjerati strah u kosti samo žrtvama, već svima – na taj način se uspostavlja nadmoć. Traženje “publike” bi moglo objasniti pozive, no to je samo mogućnost, to ne možemo sa sigurnošću da znamo”.
On dodaje da se takav tip osobe vodi rečenicom da “cilj opravdava sredstvo”, da se osjeća superiorno u odnosu na druge i da misli da zaslužuje i ima više od drugih. Ivanišević je ispričao da osoba koja počini ovakav ekstremni slučaj okrutnosti, nije izgubila razum, već kontrolu.

Vidovita Beba: ON JE TREBAO DA SEBI PRESUDI

Beba

Iza ovog strašnog zločinas stoje nečastive sile. Tom čovjeku je stradala psiha. Naručeno mu je i to iz bližeg okruženja. On je trebao sebi da presudi, a prije toga da potpiše neki papir, da se odrekne nekih svojih prava i imovine.
Ali, magijski rituali su krenuli po zlu. Stradala je i osoba koja je učestvovala u bacanju vradžbina na Vuka i njegovu kuću. Bog je sačuvao njegovu djecu, jer crnomagijhašica je željela da kompletna Vukova porodica nastrada – mišljenja je Iscjeliteljka Beba, koja tvri da se sve to moglo spasiti, da je kojim slučajem neko od Vukovih zatražio na vrijeme pomoć.

 Astrolog Milan Ristanović: Ubicu su zaposjele sile tame

Crna magija se obično poistovjećuje sa nekom zlom babom koja smota neke krpice, pospe ih nekakvim prahom od mrtvog miša i tako naudi ljudima. To je budalaština. Postoje sile tame i sile svjetla, to je neprestana borba dobra i zla. Kada bi nekada zlo preovladalo to bi definitivno bio kraj svijeta.
U tom kontekstu, a u vezi slučaja sa Cetinja, mogu reći sljedeće: Ovaj „čovjek“, ubica, on je psihički obolio i zaposjele su ga sile tame i iracionalna želja da ubija. U tom momentu, kad mu je naišlo pomračenje uma, bilo ko da mu se našao na putu, bio bi mu meta. Pas, mačka, rođeno dijete ili mater. On nije bio u stanju ni da misli ni donosi zaključke, ništa, samo je osjećao bijes koji je ispoljio ubijajući. S druge strane, čovjek koji je njega ubio nije heroj, nego je dugo u zavadi s njim, pa je iskoristio momenat dok je ludak bio ranjen i satjeran u ćošak od specijalne policije.
Svejedno, tako je moralo biti.
Sile tame su svuda oko nas i vrebaju ljude koji su podložni da im se prepuste. Ektremni materijalizam u kome živimo je oblik vladanja sila mraka. Boriti se protiv toga možemo najbolje tako što volimo ljude oko sebe i ako se pomažemo međusobno. Ne biti nezajažljiv i dijeliti sa slabima svoje parče je put ka dobru i put ka svjetlu. I nada da jednog dana vi nećete uzeti mitraljez i početi rešetati sve što se u tom momentu bude micalo i disalo u blizini.

 Vidovita Lea: Viđao je prikaze!

Nisam puno medijski ispratila ovaj slučaj, ali kratak uvid u ovaj monstruozi čin mi kazuje da je ubica bio žrtva teške magije koja ga je izluđivala. Vidio je i čuo razne stvari, priviđalo mu se, viđa je prikaze kad se osami, kad zaspi. Prosto čovjek se rastavio sa mozgom jer su se oko njegove kuće dešavale jako loše stvari. Njemu je pravljeno ovo, da poludi, zbog nekog nasljedstva i ljubomore, ali taj neko ko je to radio sada nosi na duši mnogo nevinih ljudi. Nastradali su nevini ljudi, uništene su mnoge porodice.
Nažalost, dok god se ne očiste te blokade, kompletna porodica će trpiti posljedice što njegovog čina što od magije koja je njega uništila, a oni koji su mu radili o glavi magijom, ispaštat će do devetog koljena svoja zlodjela. Moraju se pokajati i sve priznati da bi se spasili i da ne bi njihova djeca i unuci sutra bili žrtve isto ovako nekog pokolja.

Nina Zuko, tarot tumač: Omađijan!
Mislim da je on bio pun crne magije, a ima velih posljedica od samoga proteklog rata koji je dodatno kulminirao bombu u njemu…Kada se ovo dvoje sastavilo na žalost, epilog smo vidjeli…Strašno..Ali mislim da su svi u kući njegovoj znali, a ništa nisu poduzeli da mu pomognu pa samim tim mislim da su svi pod crnom magijom.

 Zoran Šumadinac, astronumeroog-ezoterista: Biće ovakvih nesreća još!

Piše: Zoran Šumadinac (00381 66 113 813) (Ezosvet)

Mnogi vjeruju u crnu magiju (Ljudski faktor) ali ne smiju da priznaju javno iz straha da im komšija, prijatelj ili rodbina ne kažu ma ti si lud!
Đavo obmanjuje čovjeka govoreći mu kako on zaista ne postoji, a čovjek kada povjeruje u tu demonsku laž, onda je ubijeđen da zaista zlo ne postoji i tada je taj čovjek laka meta zlim silama.
Uglavnom, ovdje se zaista ne radi o ljudskom faktoru ili crnoj magiji. Kada sam pogledao njegove generalije (podatke) i sliku mogao sam vidjeti puno sjenki u njemu i oko njega.
Kako mi ezoteričari kažemo Vuk Borilović je bio aurski tj. energetski zaposjednut. To u stvari znači da su druge negativne energije njime danima upravljale. Ovo se nije desilo iz čista mira, njegovi su morali osjećati danima njega i promjenu njegovog ponašanja. Kada je neko aurski opsjednut on tada osjeća nemir u sebi, budi se često noću između 02:30 i 03:15h. Uznemirenost je učestala, razdražljivost, pomiješane misli, čas jedno čas drugo misli.
Oči nemaju mira, lete na sve strane, ne gleda drugoga u oči jer mu teško dođe. Osjeća kao da je neko uz njega, jeza niotkuda dođe, fleke po tijelu kao da ih je neko štipao, ujedao itd.
Vjerujem da je kod Vuka isključena crna magija već da su Vuka zaposjele crne energije i koje su izazvale cio nesvakidašnji zločin. Moram napomenuti da na žalost to nije jedan zločin koji se dogodio upravo zbog aurske zaposjednutosti. Po Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i po cijeloj Evropi se dešava ovo veoma često. Aurska zaposjednutost je opasna, tjera čovjeka na najgnusnije stvari pa kad osoba dobro okrvavi ruke, u 99 procenata natjera tu istu osobu da oduzme sebi život i onda ta osoba odlazi u čistilište ili pakao kako ga mnogi nazivaju. Postaje dio demona.
To je moje viđenje ovog masakra na Lovćenu i bojim se da tu nije kraj. Energija negativna oslobodi se od osobe preko koje je djelovala i nastani se u drugu osobu.
Dragi moji, obratite pažnju oko sebe, previše je sivila i crnila, ne znamo sa kim jedemo, spavamo, sa kim se srećemo u gradu. Opasna i zadnja vremena su došla. Budite sa vjerom u Gospoda , ma kako ga mnogi zvali, jedan je Bog. I kada ste zdušno uz Gospoda onda ste otežana meta zlih i crnih sila.

Vidoviti Dali: NIJE SVE CRNA MAGIJA
Ovo su teška vremena, posebno za žrtve tragedije i malo je nezahvalno sve ovo komentarisati. Ja sam neko ko duži niz godina radi na tim prostorima i mogu reći da mi ljudi dolaze sa svih strana, a baš za Cetinjane mogu reći da su gostoprimljiv narod i tople naravi i najmanje klijenata pod dejstvom crne magije sam imao sa tog kraja. Jednostavno se slabo narod bavi tim ružnim stvarima gore. Odlazio sam na Cetinje često, to je kraj s lijepom energijom. Narod je mnogo opušteniji nego u ostalim dijelovima Crne Gore.
Ja sam inače prozorljiv čovjek, vidovit, to je moj dar od boga i ovim se poslom bavim 26 godina i tvrdim da ovaj čovjek nije bio pod dejstvom crne magije. Danas su ljudi skloni da za sve sumnjiče magiju.

I još nešto, oči su ogledalo duše, ja po očima i usnama znam kakav je ko čovjek. Moje viđenje ovog ubice je ovako: miran, povučen čovjek, uvijek tajanstven, lagani osmijeh i tiho zborenje, veliki kompleksaš koji se teško nosio i borio sa kompleksima koji su ga mučili, a takva jedna osoba privlači demone na sebe, crne energije koje ga kidaju iznutra. On nije mogao mir da pronađe i onda je imao potrebu za osvetoljubivost.

On je bio ljubomoran na supruga ove žene koju je ubio, to ga je razaralo, imao je pik na ovu porodicu. Plus, imao je problem s kompleksima i došlo je do ozbiljnog psihosomatskog poremećaja, borbom razuma. Nažalost, pod tolikim kompleksima, ljubomorom…razum nije mogao da nadvlada.
On je sve radio planski i nije mislio pobiti toliki narod uopšte. Bio je nedokazan, nije se znao kontrolisati.

Ja često apelujem ljude koji dolaze kod mene i nisu pod dejstvom crne magije, da ako osjete neke promejne, obavezno razgovaraju s psiholom, s nekim terapeutom, potražite stručnu pomož, okrenite se bogu. Loša je energija u zraku, sve se promijenilo, sve više omladine obolijeva na psihobazi i ovakvih krvoprolića će sve više biti. Moliti se bogu da se vi i vaši bližnji ne nađete u blizini nekog kome se eto u sekundi neki okidač pomjeri u glavi.
Njegova porodica sve ovo može da potvrdi ako žele biti iskreni, najlaškše je krivicu prebaciti na nekog drugog ili crnu magiju.

 Astrolog i duhovni iscjelitelj Filip, vlasnik agencije Astroworld:

Planete i zvijezde imaju nevjerovatnu moć nad nama. Većina nije ni svjesna te činjenice na žalost.
Posmatrajmo mora, okeane kako Mjesec, odnosno mjesečeve mijene utječu na njih. Nevjerovatna je jačina mjesečeve energije koja podiže nivoe mora, okeana i sl.
Ljudi prosto bez ikakvog valjanog razloga ne vjeruju u astro ili ezoterijski svijet. A šta bi falilo da zaista vjerujemo u ove domene, zar nam ne bi bilo lakše nego što tvrdoglavo i uporno odbijamo te činjenice postojanja istih.
No da se bacimo na temu. Kada sam uporedio vrijeme kobnog dana, pogledao sam u grafikon i proračunao sfere, planete i pozicije – tada sam uvidio da je u kosmosu bila plejada planeta i sazvježđa.
Uran je bio na 18. horizontu što je dosta veliki horizont, obzirom da je Uran teška i veoma loša energija.
Na samo tri stepena od Urana nalazio se Saturn koji je jako hladan, bezličan i veoma negativan. Ovakav aspekt hvala bogu ne dešava se često ali kad se dogodi, na žalost bez velikih žrtava ili nepogoda ne odlazi. Tako da se tog prepodneva dogodilo jako brzo, munjevito razmimoilaženje ove dvije tačke i hladne planete. Takav aspekt kada se dogodi kroz par sati tragedija je neizbježna na mjestu gdje su se presjekle energije ove dvije planete. Na žalost taj aspekt dogodio se na Cetinju ali da nije se dogodio tu, dogodio bi se na drugom mjestu, jer je to prirodna kosmička pojava. Ja ne mogu opisati žalost za djecom, mladima i svim nevinim koji su stradali ali na žalost mi smo tu nemoćni.

Takođe mnogi astrolozi znaju da prirodne energije mogu itekako utjecati na osobe, mogu ih zaposjednuti tako da osoba prilikom čina i nije svjesna samog djela.
Osobe koje su energije crne napale su često van funkcija. Imaju loše misli, loše snove, osjećaju se da nisu same, imaju strah, osjećaj kao da ih neko davi ili im sjedi na grudima ili leđima. Mnogi osjećaju da im sa glavom nije sve u redu, padaju im oči tj. ne mogu da gledaju kako treba, oči su im teške itd.
Ako je za utjehu ovakav aspekt Saturna i Urana ne očekujemo prije marta 2031. godine. Pošto se na sreću ne dešava često.
Moje iskreno saučešće porodicama nastradalih, a žrtvama neka je vječna slava.
Moram napomenuti ovo da se ne iznenadite ako čujete da ovo što se dogodilo nije kraj aspekta. Kada smo već kod planeta moram napomenuti da nas od oktobra pa mjesecima naprijed očekuje jako loš negativan aspekt sa jako puno loših dešavanja.

Ljiljana Smiljanić, astrolog: Targedija je bila planirana
Kada je u pitanju masakr, posebno kao ovaj na Cetinju, ljudi to pripisuju odmah nečistim silama. Ako pogledamo prošlost ubice, svima će biti jasno da je ovdje riječ o nečemu mnogo dubljem. Porodično prokletstvo po muškoj liniji…Nikada kod ovakvih tragedija se ne sagledava dublja slika, prvo se pomisli na osobu koja je psihički pukla međutim ova tragedija je na žalost izgleda planirana bila. Porodično prokletstvo utječe na sve i odnos na poslu, u kući, odnos prema svojoj porodici u ovom slučaju kod ubice je jasno da nije samo psihička poremećenost jer, sama činjenica i da mu je otac mlad umro plus loša energija takvog odrastanja uz razne nepravde, su još više razjarivale um koji je već bio u mraku.
Čak ni porodica kao sveta institucija u koju se ne dira, djeca kao najnevinija bića na ovom svijetu, za njega nisu bila ništa drugo do obična meta.
Crna Gora je loša energetski zbog mnogo krvnih osveta za koje sadašnje generacije i ne znaju da su se pretvorile u porodično prokletstvo. Majke čiji su sinovi ubijani zarad “‘poravnavanja” dugova su klele sve, i svoje koji su ubijali i ubice, njihova bol je najgora kletva, a takvih je mnogo u Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, Albaniji…

Cetinje je mala sredina i jako koncentrisana tim nabojem, ljudi koji ubijaju nedužne, ljudi koji ubijaju djecu, to nisu ustvari ljudi, to su fizička tijela koja nemaju ljudsku dušu ,takvi oblici su uvijek prisutni i teško ih je otkriti…čak ni oni sami nisu svjesni dešavanja oko sebe. Uvijek sebe doživljavaju kao žrtve nepravde i zato svako treba da se obrati za pomoć stručnim licima čim osjete ili primijete u svojoj porodici, okolini, povećanu nervozu, agresiju, nasilje…terba odmah reagovati jer se time spasavaju životi.

Vesna Rivas, tarot tumač i tumač rodnog koda: Naslijedio je prokletstvo!
– Svako od nas je rođen sa jedinstvenim nizom brojeva datuma rođenja. Univerzum vam putem njih ukazuje na vaše potencijale koje bi trebalo da slijedite, ali vam donosi i određene naznake koja karmička opterećenja nosite iz prošlog života i na koji način ćete ih u ovoj inkarnaciji “odužiti”.
Rodni kod je pravo izvorno računanje numerološko i izvorno vašeg datuma rođenja. Vuk, ubica, je rođen 21. 11. 1988. i njegov rodni kod je 3 2 8. Kako smo došli do ovog koda? 2 i 1 su 3, 1 i 1 dva i tako dalje.
Mi se trenutno nalazimo u godini šestice, karma radi karmičko pročišćenje svega, čuvajte se ljudi koji imaju u kodu 9 6 i 9 4, pripazite ih se.
Devetka je broj karme kao i četvorka, sedmica je broj sudbine, tako da se ovdje sedmica nigdje ne pojavljuje u svim ovim masovnim ubistvima čak ni kod masovnih ubica. Mi se sad inače nalazimo u karmičkim promjenama, karmičkih devet godina promjena, koje se nisu dešavale posljednjih 320 godina tako da nemamo živog svjedoka koji bi mogao da nam prenese i da nas upozori kako će to sve izgledati.
U ovoj godini se vraća istorija, u ovoj godini koja vodi na simbol bolesti, smrti, magije, htjeli ne htjeli, sada izbija to čišćenje u šestici, ljudi se povilene kao da su duhovi ušli u njih. Nešto u prethodnih 320 godina u ovoj se godini šestice vraća na naše prostore. Ubistva, samoubistva, masovna ubistva…sve se to odvija u godini 6 u julu, avgustu i septembru i neka nas ne čudi što se sve ovo izdešavalo i nastavlja se serijal ubistava. Puno noževi sijevaju i to ne može da se zaobiđe. U ljudima je to tinjalo i sada je eskaliralo.
Vuk ima 328 kod, čovjek karme koji određuje nešto na dan koji je sličan njegovom kodu rođenja, osmica na šesticu predstavja bolest, nema prostora tu magiji, nego traume tokom odrastanja, on svoju dvojku (porodicu) izmiče, poslao ih je na more, osjećao je da se pucanje bliži.
Četvorke su tvrdoglave, žrtve su psihosomatskih oboljenja, to se desilo 12. 8. u godini šestice, i u septembru će ludaci prohodati isto ulicom. Pomamiće se oni s psihološkim problemima u sebi.
Ukratko, po mojim vizijama, i rodnom kodu, to je ipak prokletstvo koje je Vuk naslijedio kroz svoju familiju, zato mu je i brat jako mlad izvršio samoubistvo… Usljed tog prokletstva, njemu se i desio kvrc u glavi, puk'o je psihički i napravio masakr. Žao mi je što ga ja nisam ranije upoznala, da mu napravim Raskovnik i blokiram to prokletstvo da ne napravi ovoliki zločin.

(aura.ba)