Da li je vaš brak u krizi? Poslušajte neke od ovih savjeta

Svi su manje-više bili ili će biti u toj situaciji da se suočavaju s problemima u braku. Ukoliko vam se to dešava, evo nekoliko savjeta koje biste trebali imati na umu.

Slušajte

Slušajte šta partner govori. Sposobnost slušanja šta drugi govore o svojim potebama i željama povećava mogućnost da ćete ih doista razumjeti i da ćete im udovoljiti onako kako bi oni to željeli. Mnogi u braku s partnerom govore, ali ne razgovaraju.

Ravnoteža

Pronađite ravnotežu, odnosno umjerenost u svemu, pa tako i u braku. To se posebno odnosi na na vaše potrebe i potrebe vašeg supružnika, na vrijeme koje provodite s njim ili s njom, na vašu posvećenost karijeri. Tu posebno morate imati na umu da vaša prevelika posvećenost poslu može uništiti vaš brak.

Stručna pomoć

Nažalost, nisu sva savjetovališta i svaki savjetodavac, dovoljno dobri da vam pomognu, ali ako se malo bolje raspitate sigurno ćete naći neko dobro bračno savjetovalište ili neku stručnu osobu koja vam može pomoći. Ako vam je stalo da sačuvate brak, učinite to.

Zajedničko vrijeme

Jako je bitno koliko kvalitetno provodite zajedničko vrijeme. Sigurno postoje aktivnosti koje oboje volite, postoje stvari za koje oboje dijelite interes. Zbog toga ste i zajedno, zar ne? Ako je tako onda se podsjetite šta to oboje volite i u čemu uživate. Razmislite da odvojite vikend samo za sebe i da radite stvari od kojih ste davno odustali. Primjera radi, zašto ne otići na zajednički vikend. Ostavite sve iza sebe, ugasite telefone i otputujte negdje, samo vas dvoje.

Molite

Ukoliko ste vjernici, onda pokušajte moliti zajedno. Stručnjaci tvrde da to pomaže, pa zašto onda ne pokušati, ništa ne gubite.