Da li je Kazahstan administrativno sjedište iluminata

Riječ Astana znači ‘glavni grad’, ali znači i “satana”. Ovo “satana” ne bi bilo toliko indikativno da Astana ne raspolaže tipičnom masonskom arhitekturom.

Astana je glavi grad Republike Kazahstan od 1997. godine. Predsjednik Nursultan Nazarbajev omogućio je da ova prijestonica postane jedno od najvećih svjetskih gradilišta.

Riječ Astana znači “glavni grad”, ali znači i “satana”. Ovo “satana” ne bi bilo toliko indikativno da Astana ne raspolaže tipičnom masonskom arhitekturom.

Odmah prijeđimo na  pozamašan detalj u centru grada koji najviše svojim zdanjem i oblikom upada u oči. To je tzv. “Palata mira i pomirenja”, poznatija kao “Piramida mira”. Nju je projektovao jedan od najčuvenijih britanskih arhitekata, Lord Norman Foster.

Navodno, poruka ove “Piramide mira” jeste pomirenje svih nacija i religija u jednu cjelinu. A svi već znamo šta to znači i ne trebamo nužno prevoditi pojam ujedinjenja svih nacija i religija u jedno (Novi Svjetski Poredak). Novi Svjetski Poredak je veslo putem kojeg Cionisti žele ostavriti ‘Veliku državu Jeruzalem’.

Astana je važna zato što će biti jedno od najvažnijih administrativnih centara ‘Velike države Jeruzalem’. Tu se slažu teoretičari zavjera, dodajući kako se danas ulažu ogromna materijalna sredstva s ciljem pretvaranja Kazahstana u ‘tehničko’ sjedište iluminata.

Sama Piramida mira obiluje simbolima Sunca, što također nije više potrebno posebno tumačiti, jer svi znamo kako masonerija obožava egipatske bogove, samim time i vrhovnog boga Sunca, Ozirisa. Piramida je jedan od najpoznatijih simbola kojim se koriste masoni, a u vrhu sadrži o ono tipično svevideće, Luciferovo oko. Poznato je da se u njoj sastaju najprominentniji svjetski i vjerski dužnosnici, iako je nepoznato zbog čega.

Nije piramida jedina građevina sa okultnom simbolikom. Tu je i kula Bajterek, također djelo Normana Fostera, koji ovim zdanjem prepričava priču o “Drvu života” (važan masonski simbol). Tu su i Predsjednička palata, određeni zlatni stubovi, koncertna hala, kao i ostalo, oblikovano tako da otjelovi ideologiju iluminata.

Još ćemo na kraju dodati kako Google Maps registrira pentagram promjera 366 metara otkriven u Kazahstanu. On se nalazi 20 kilometara od mjesta Lisakovsk. Pojedini izvori tvrde kako je raspored ulica i drveća što tvore pentagram sasvim slučajan, ali mi u to nećemo povjerovati.

Ne radi se o običnom pentagramu (sjetimo se da je Washington sav na koncepciji pentagrama), radi se o obrnutom pentagramu u krugu. Obrnuti pentagram u krugu jeste najpoganiji i najjači od svih satanističkih simbola, jer predstavlja Bafometa, to jeste, Satanu – personalno…

U svakom slučaju, preporučujem vam da pogledate zanimljiv ‘prilog’ o Astani na YT, pod nazivom “Illuminati capitals: Astana”.

(Sanela Dizdarević/arhiv Aure)