Cvijeće koje iscjeljuje: 7 najefikasnijih biljaka protiv reume, išijasa, stresa!

Cvijetna terapija se zasniva na iscjeliteljskim sposobnostima prirode, a evo koje vrste cvijeća imaju ljekovito djelovanje. S obzirom da se miris i boja cvijeća šire u energetska područja, cvijetna terapija pomaže kod metafizičkih problema. Može da vam pomogne da produbite svoju duhovnu praksu i da aktivirate svoje psihičke sposobnosti. Bilo da radite sa cvijećem u svom vrtu ili ga nabavljate kako biste liječili određenu situaciju, ono će donijeti emocionalnu, fizičku i duhovnu ljepotu u vaš život.

Majka priroda je iscjelitelj, a jedan od njenih najmoćnijih darova dolazi u obliku cvijeća. Svaka vrsta ima drugačiju “sposobnost” koja utiče na tjelesnu i emocionalnu dobrobit. Svaki cvijet je Božije remek djelo i prava sveta „zdjela zdravlja“, a terapija cvijećem je metoda rada s različitim cvjetovima koja se zasniva  na njihovom izgledu, mirisu, ekstraktu, boji i energiji. Cvjetna terapija uključuje blisko sarađivanje s prirodom, uključujući vile i meleke/anđele.

Vile su prekrasni saveznici jer vam mogu pomoći da manifestujete želje svog srca. Kada radite sa cvijećem, automatski pristupate vilinskoj energiji. Anđeli su takođe povezani sa cvijećem.  Meleci/anđeli su naši dragi prijatelji, uključeni su u svaki aspekt našeg života, prisutni na cijeloj planeti. Oni su puni radosti kada vide da koristimo božje iscjeliteljske darove radeći sa prirodom.

Cvijetna terapija se zasniva na iscjeliteljskim sposobnostima prirode, slično naturopatiji. Kao i biljni tretmani u naturopatiji, cvijeće se može koristiti za stvaranje moćnih ljekovitih efekata. Kada je emocionalna ravnoteža narušena, mirisi cvijeća se miješaju sa vodom i stavljaju pod jezik. Energija cvijeća je energija kakvu bi trebalo da ima i ljudsko tijelo, pa se primjenom terapije cvijećem ta energija vraća u ravnotežu. S obzirom da se miris i boja cvijeća šire u energetska područja, cvijetna terapija pomaže kod metafizičkih problema. Može da vam pomogne da produbite svoju duhovnu praksu i da aktivirate svoje psihičke sposobnosti.

Bilo da radite sa cvijećem u svom vrtu ili ga nabavljate kako biste liječili određenu situaciju, ono će donijeti emocionalnu, fizičku i duhovnu ljepotu u vaš život.

Bilo da radite sa cvijećem u svom vrtu ili ga nabavljate kako biste liječili određenu situaciju, ono će donijeti emocionalnu, fizičku i duhovnu ljepotu u vaš život.

7 vrsta cvijeća i njihove ljekovite osobine

1. Afrička ljubičica

Afričke ljubičice su vrlo korisne za iscjelitelje i vidovnjake zbog toga što čiste staru, tešku energiju. Odlične su za čišćenje prostora, kao što su kuće i kancelarije, ali i za čišćenje vlastitog fizičkog tijela. Ljubičasta boja je boja iscjeljivanja. Potpomaže rast kostiju, olakšava probleme sa bubrezima, reumatizmom, epilepsijom, išijasom, smanjuje nervozu, djeluje na neuralgije. Ljubičica pripada yin principu i djeluje umirujuće.

Poruka afričke ljubičice: “Očistiću staro i dati život novom. To je dugoročni proces. Ja mogu da transformišem niže oblike energije vašeg tijela i doma i oblikujem ih u pozitivno stanje mira i ljubavi.”

  1. Margareta

Dopustite margareti da brine za vas i da otkloni stres s vaših ramena. Margarete će donijeti mir u vaš život, tako da možete da se usredsredite na ono što je važno.

Poruka margarete: “Potrebno je da pojednostavite stvari! Toliko toga se događa, raspršeni ste na sve strane. Ja vas okružujem i dajem vam priliku da se riješite drame i stresa.”

3. Maslačak

Žuti cvijet može izliječiti bes, ljutnju, ogorčenost i ljubomoru. Prekrasno je raditi s bijelim karakteristističnim pahuljastim cvijetom; naročito su dobri za ostvarivanje snova. Pobuđuje osjećaj mira.

Poruka maslačka: “Želio bih da vam pomognem da se uzdignete iznad nižih energija poput emocija gorčine i bijesa. Takođe mogu da pomognem u manifestovanju vaših želja.”

4. Gardenija

Gardenija je odlična za sve ljude koji pate od hroničnog stresa. Njeni cvjetovi uklanjaju stresne emocije iz vašeg života i podsjećaju vas da je vrijeme za igru i smijeh.

Poruka gardenije: “Budite blizu mene i udišite moj prefinjeni parfem. Pomoći ću vam da zaboravite sav stres i brige. Sada je vrijeme da uživate u blaženoj fazi svog života.”

5. Jorgovan

Jorgovan je divan smirujući cvijet koji pomaže u borbi protiv užurbanosti i jurnjave u svakodnevnom životu. Pogodan je za ljude koji pate od anksioznosti ili depresije.

Poruka jorgovana: “Otpustite sve iritantne, depresivne misli i zamijenite ih pozitivnim stavovima i osjećajima. Možete to da učinite, ja ću vas podržati.”

6. Orhideja

Energija orhideje je vrlo visoka. Ona vas podsjeća da ste zaslužili samo ono najbolje i da je to jedina stvar na koju se treba usredsrediti.

Poruka orhideje: “Sa svakim korakom sve ste bliži svom cilju. Nije vrijeme za odustajanje; još malo se potrudite. Nastavite i posegnite za zvijezdama.”

7. Ruža (Crvena)

Crvena ruža je simbol ljubavi i strasti, tradicionalno je romantičan dar. Njena moćna iscjeljujuća energija topi blokade u vašem srcu. Na taj način lakše je privući ili učvrstiti ljubav u vašem životu. Ruža pripada yang principu.

Poruka ruže: “Vi zaslužujete ljubav; dopustite mi da vam pomognem u ovom području. Zajedno ćemo pronaći duboku povezanost i strast koju tražite. Sa vašim dopuštenjem, ja ću iscijeliti te rane i omogućiti vam da krenete dalje sa pozitivnošću.”

(aura.ba)