Čuvajte “zlu” prijateljicu – ona je najbolja koju imate!

Koliko puta vas iznervira drugarica zato što vam, “bez pardona”, kaže nešto prilično zlo i naizgled bezosjećajno? Ipak, volite je, jer i ona voli vas.

Jeste li se pitali kako to da ste tako bliski sa osobom koja je ponekad čak i malo zla prema vama, ali vam je sa njom ipak sasvim prijatno? Prijatelji koji su brutalno iskreni, naizgled zli, koji mogu da izazovu naša negativna osjećanja zapravo najviše brinu o nama, tvrdi nauka.

Kada vam djeluje da se prijatelj/ica prema vama ponaša bezosjećajno, razmislite još jednom kakve su njene namjere. Sudeći prema novom istraživanju, koliko god da ovakvi prijatelji trenutno mogu da nas povrede, oni nam dugoročno žele dobro.

Vođa ovog istraživanja, Belen Lopez Pere objašnjava da su ljudi ponekad surovi da bi bili dobri i da ponekad povrijeđuju druge da bi im bilo bolje.

Možda vam to na prvi pogled sve zvuči nenormalno, ali zamislite situaciju: već godinama se “razvlačite” sa nekim dečkom koga ludo volite, ali vas on iznova povređuje. Neka “dobra” drugarica će vas tješiti i možda ga pravdati da vas ne bi povrijedila, ali ona zla, a opet najbolja, reći će vam “on te pravi budalom, osvijesti se već jednom”. I da, u tom trenutku će vas njene riječi vjerovatno užasno zaboljeti, ali ona vam definitivno želi dobro.

Zato, koliko god da vas iskrenost nekad zaboli, čuvajte tu “zlu” prijateljicu jer je ona zaista najbolja koju imate.