Čudotvoran napitak od banane i cimeta, za moćan imunitet: PIJTE GA UVEČE I NEĆETE ZAŽALITI

Na pomen banana, većina pomisli na veliki broj kalorija. Banane jesu kalorične, ali mogu da učine čudo za vaš organizam. Pogotovo ako ih jedete kuhane.

Ovaj recept koji je malo kome poznat, odličan je lijek za mnoge probleme, uključujući i nedostatak vitamina i nervozu. Naime, banane sadrže veliku količinu magnezijuma koji blagotvoreno djeluje na nervni sistem: opušta, eliminiše stres i poboljšava san.

Banane su izvor brojnih hranljivih materija kao što je kalijum koji je važan za tonus mišića, uključujući i srčani. U njima se nalazi i fosfor koji tijelu pomaže da lakše svari ugljene hidrate.

Još jedan važan sastojak ovog koktela jeste cimet. On smanjuje nivo šećera i holesterola u krvi, pa time smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti. Takođe, neke studije su pokazale da cimet može da djeluje i antiseptično na tijelo i normalizuje hormone, što je posebno korisno za žene.

Naučnici su izdvojili stanja kod kojih je ovaj napitak blagotvoran: artritis, migrene i glavobolje različitog porijekla, ulcerozne bolesti gastrointestinalnog trakta, prisustvo patogenih bakterija

Kako napraviti ovaj napitak?

Sastojci: 1 zrela banana, 1-1,5 kašičica cimeta, 2-2,5 l vode

Oljuštite bananu, a vodu zagrijte da proključa i zatim u nju stavite bananu i cimet. Smanjite temperaturu i kuhajte oko 10 minuta. Nakon toga, ocijedite pijte dok je toplo. Ovaj napitak treba piti uveče.