Čudo od torbe: “KRMAČE” PONOVO U MODI

Oni koji prate Tviter, mogli su uočiti a se u svijetu mode, kada je riječ o ženskim torbama, vraćaju totbe slične “švercerkama” iz sedamdesetih godina prošlog vijeka.

One apsolutno podsjećaju na one velike, šarene, crvene ili plave, na kockice, torbe koju je koristiio cijeli Balkan, a žargonski je nekada zvana “BUGARKA ili KRMAČA”. Do nedavno su se na pijacama mogle kupiti za jednu marku, a danas im je cijena u stotinama eura.

Simbol nekog, ne toliko, sretnog perioda, nemaštine, švercovanja svega i svačega danas je komad koji bogate dame biraju kako bi upotpunile svoj “autfiut”, a i kako bi jednostavno bile u trendu.

“Krmače” su bile i te kako praktične, jer se u njima 2000-ih godina prenosilo sve ono što može da vam padne pamet. Od potrebština sa pijace, prodavnice, velike količine garderobe, a bila je zdržljiva toliko da ste komotno mogli u njoj da nosite i nekoliko sifona za sudoperu.

Mogla se vidjeti u večernjem dnevniku često kada bi se prIčalo o “palim” dilerima na graničnim prelazima. Čudo od torbe, nema šta.