ČUDESNI SVIJET KRISTALA SLAVENKE POLOJAC:  ZA SVAKU BOLEST POSTOJI KRISTAL

Suze Apača olakšavaju žalost i tugu te donose sreću svom vlasniku; ahat olakšava porod, kalcit štiti od raka dojki i infarkta…

Slavenka Polojac, [email protected]; Viber i WhatsApp: +385/97-779-08-93

 

Nakit jako volim, to mi je u naravi. Moj prvi susret s kristalima desit će se prije nekoliko godina u jednoj specijaliziranoj trgovini u Zagrebu,gdje me povukla želja da nakon razgledanja blistavog izloga, uđem i kupim si nešto od nakita. Znate već, kako te drangulije djeluju na nas žene.
Uglavnom, nisam se niti nadala da će me ta energija koju odašilju kristali, a sa kojima sam se tada podrobnije susrela, ispunjavati pozitivom i do danas. Ta je trgovina bila podijeljena u dva dijela. U prvom dijelu su obrađeni i neobrađeni kristali, nakit, prstenje. U drugom dijelu, su ogromne gromade kristala, u taj blještavi sjaj nisam mogla od neke neopisive energije dugo gledati. Samo sam se okrenula i vratila se birati čime ću se kititi. Nedugo nakon toga, počela je u malim brošurama, jednom mjesečno izlaziti serija časopisa o kristalima, o njihovoj energiji. To je bio početak mog suživota s njima. Učila sam, skupljala ih, isprobavala njihov moć. I vjerujte, jako su moćni.

Božja milost
Ovako je za Auru započela razgovor Slavenka Polojac. U njoj će naši čitatelji prepoznati svestranu ženu čija je možda ponajveća ljubav – tarot. Redovito naše čitateljke Slavenka obraduje tarot prognozama. Stručnjakinja je i za lenormand karte, numerologiju…Svestrana je, no sada prvi put govori o kristalima, svojoj jednako jakoj ljubavi.
– Kristali su nešto što nam je Bog ostavio ispod zemlje da se sami poslužimo. Svakome, tko će čitati ovaj tekst napominjem da kristal nije “čarobni štapić”, koji će samo tako rješiti problem. Ali pripomoći, svakako može ako se koristi na pravilan način. Tu spada i pravilno punjenje i pražnjenje kristala, koje je određeno tom svakom prekrasnom kamenčiću na drugi način. No, ništa nije komplicirano, čak vrlo jednostavno. Ja bih osobno izdvojila Tigrovo oko, čiju sam nesebičnu energiju osjetila dosta puta.

– Rozenkverc, to je kažu kamen ljubavi. Meni nije sredio ljubavni status, da se malo našalim na svoj račun, ali mi je uveliko pomogao, da odnose s ljudima sredim na pravi i najbolji način za sebe. Iako sam tumač lenormand karata i numerolog, ja smatram da nemam toliko jak urođeni osjećaj da u većini slučajeva, osobu pročitam na prvi kontakt. Od kada nosim rozenkvarc, njegova energija mi je pomogla da se ljudi oko mene, sami podijele.

Uz mene su ostale samo prave i iskrene, pozitivne osobe, a oni drugi su na sigurnoj udaljenosti. Amazonit, kristal koji je moj pomagač inspiraciji. Osim što prekrasno izgleda kada je obrađen i sačinjava niz recimo u narukvici, svaka kuglica Amazonita, je druge boje. Sve one čine jedan savršen sklad niti jedna boja ne odudara od druge.

Tigrovim okom protiv zloća
Zeleni aventurin, kristal je koji privlači novac. Da se razumijemo, neće nam njegova blizina napuniti kuću novcem samo po sebi, ali uveliko može pomoći. Osobno tvrdim, da mi je energija zelenog aventurina pomogla da pametnije raspolažem novcem. Sigurno je svima poznato da znak lava, je sklon pretjeranom trošenju. To sam ja. Nekako mi je ta želja za bespotrebnom kupovinom smanjena, od kako je aventurin kraj mene – otkriva Slavenka.

Na kraju bih spomenula za mene kristal nad kristalima, Tigrovo oko.2018 godina je velika prekretnica u mojem životu. Na bolje. Tada sam osjetila do koje mjere ide ljudska zloba i pakost. Sve oči su bile uprte u mene, u nadi da ću pasti na prosjački štap i moguće biti korisnik pučkih kuhinja. No hvala Bogu to se nije desilo. Žao mi je što moram spominjati uopće pojedince, dajući im prostor u mojim mislima, ali drukčije ne mogu opisati kakvu energiju šalje Tigrovo oko. Na mojem primjeru se pokazalo da je pravi pročistač negativne energije. U tim danima desilo se da sam samo u prolazu srela osobu za koju sigurno znam da mi ne misli dobro. Samo smo se mimoišli i to je to. Desetak minuta nakon tog slučajnog susreta, pred mojim očima se pojavilo nebrojeno mnogo zvjezdica, i ja više nisam vidjela u potpunosti. To je bilo oko deset ujutro, a jedan termin sam imala u 13 no izgledalo je da neće biti ništa od toga, jer nisam bila u stanju za ništa. Nisam sklona čestim glavoboljama, no kad se desi lupocet je rješenje.

Tako sam i sada, misleći da je sve to posljedica trenutnog stresa uzrokovanog susretom koji mi se nije svidio. Lupocet tada ništa pomogao. Tigrovo oko tog dana nisam imala oko vrata, no nešto me povuklo da ga stavim na čelo. Nakon nekoliko minuta, zvjezdice pred mojim očima počele su se prorijeđivati da bi na kraju nestale sasvim. Sve to nije trajalo više od pola sata, ja sam se vratila u normalnu i sasvim sam jasno vidjela. Od tada je Tigrovo oko meni oko vrata, ili u obliku narkuvice.
Jako dajem pažnju detaljima, i bojama kada se radi o nakitu. No ovaj kristal je tu, taman i po cijenu da remeti slaganje boja, koje tog dana imam na sebi. Ovo je moje iskustvo, a vama svima ostavljam na volju da probate ili ne – podijelila je svoju priču o kristalima Slavenka.

Za šta je koji kristal
AHAT – Smanjuje bolove, pomaže kod problema sa grlom i dišnim putevima, olakšava porod, čuva psihu od depresije, štiti od tehničkih zračenja (kompjuteri, mobiteli, televizori i sl.)

AMETIST – Pomaže kod glavobolje, migrene, pojačava memoriju, smiruje živce, čuva od čarolija i zlih sila.

AVENTURIN – Odličan kod reumatskih bolesti, urogenitalnog trakta i bubrega. Sprječava ispadanje kose, perut, jača kosu. Pomaže kod alergija i bubuljica.

CITRIN – Ima antidepresivno djelovanje, jača imunitet i metabolizam. Regulira šećer u krvi, jača bubrege i crijeva.

GORSKI KRISTAL – Koristi se uz gotovo sve druge kristale dodatno, jer dozira preveliku snagu pojedinog kamena. Dokazana mu je ljekovitost na mnogim područjima. Pogodan je za žile, olakšava rad srca, dovodi kisik u mozak, sprječava infarkt, stabilizira pritisak, svojim djelovanjem veže zemljane i vodene zrake i pretvara ih u pozitivnu energiju.

HEMATIT – Oslobađa od magnetskih blokada, djeluje na krv, čuva od svih bolesti krvotoka, slabokrvnosti, leukemija. Djeluje na limfni sistem, čak dovodi tijelu potrebno željezo.

HOWLIT – Odvodi vodu iz tijela, potiče metabolizam, djeluje povoljno na kosti, zube, nokte. Psihički uravnotežuje.

JASPIS – Pomaže kod upale tkiva, živaca i mišića. Pomaže kod multiple skleroze, Parkinsonove bolesti i hroničnog išijasa.

KALCEDON – Odličan za grlo, groznicu, ali i obnavljanje crvenih krvnih zrncadi i koštane srži.

KALCIT – Čuva od preniskog pritiska, infarkta, štiti od raka dojke.

KARNEOL – Snižava šećer u krvi, regenerira krvna zrnca, zaustavlja krvarenje, poboljšava krvotok.

KRIZOKOL – Odličan za reumu, bolove u leđima, oslobađa od stresa.

KRIZOPRAS – Štiti od uroka, pojačava seksualnu moć.

LAPISLAZULI – Široki spektar djelovanja. Opušta grčeve, smiruje glavobolju, neuralgiju, snižava pritisak, čuva od angine pektoris, oboljenja grla, pluća, jednjaka. Štiti od svemirskih zračenja i ozonskih rupa.

MJESEČEV KAMEN – Snažan kamen za žene, regulira rad hormona, hipofizu, olakšava menstrualne tegobe, čisti krv, potiče proizvodnju inzulina.

ONIKS – Čuva kožu od mnogih problema, upale, gljivice, rane, osipa, jača nokte. Uspostavlja psihičku harmoniju.

OPAL – Veliki spektar djelovanja na fizičkom i duhovnom planu. Snažno djeluje na probavne organe, aktivira žlijezde, odličan u liječenju leukemije. Tjera depresiju, psihi daje snagu. Pomaže kod ljubavnih problema. Vrlo je skup i teško ga je naći u prodaji.

OPSIDIJAN (suze Apacha) – Jača koncentraciju. U staro doba u antici poznat kao kamen realnosti. Čuva živčani sistem, jača hrabrost i izdržljivost, psihi daje snagu i vraća vjeru u život.

KVARC – Liječi živce, epilepsiju, jača imunosustav. Od davnina poznat kao kamen istine. Čuva od zlih sila.

ROSEN KVARC – Vrlo jak kamen, regenerira kožu, sprječava nesanicu, pomaže kod šizofrenije i stabiliziranja psihe.

TIGROVO OKO – Djeluje antidepresivno i umirujuće, pomaže kod problema s jetrom, žuči, astmom, bronhitisom. Liječi migrenu, pomaže kod duševnih bolesti. Štiti kosti i zglobove.

TIRKIZ – Ima širok spektar djelovanja, ali je najučinkovitiji kod impotencije.

Ne postoji loš kristal

– Iako ne postoji kristal koji je loš, veoma je važno odabrati onaj pravi. Sam pristup kristalima je važan, kao i ispravna upotreba. Vibracije kristala moraju odgovarati vibracijama osobe koja ga koristi. Kristali koje koristimo u svakodnevnom životu, dijele se na – osobne kristale, kristale za liječenje, kristale za poklanjanje i kristale za poboljšanje odnosa među ljudima. Kristali primaju našu misaonu i emotivnu energiju, zato imaju veliku moć i snagu djelovanja na više polja. Za neke bolesti je potrebno koristiti više odabranih kristala, koje mora odrediti stručnjak jer kristali mogu izazvati negativan efekat ako se pravilno ne odaberu. Postoji i zodijačka kvalifikacija, kada kristaloterapeuti kristale dodjeljuju po horoskopskom znaku, no, profesionalni kristaloterapeut kristale dodjeljuje isključivo po vrsti bolesti.

 SUNČEV KAMEN
Radoznala sam osoba, a kako sam već rekla nakita mi nikad dosta. Tako i u mojim počecima slučajno na jednom portalu naišla na tekst, u kojem je pisalo da uz moj horoskopski znak, ide Sunčev kamen. Odmah sam nasla načina kako da dođem do kamena, boja prekrasna na slici, oblik kako sam željela. Za nekoliko dana je stigao, uzela sam ga u ruku, i čekala da me preplavi ta energija koja po tom tekstu, savršeno odgovara Lavovima. Nosila sam taj privjesak oko vrata nekoliko sati, mira nisam imala. U prsima me stezalo, osjećaj kao da netko dolijeva ulje na vatru. Čekala sam da će to proći, no ništa. Možda je stres? Ne, pod stresom nisam bila danima unazad jer vodim miran život. Kako sam skinula Sunčev kamen sa lančića, postepeno je nestajao nemir u meni. Ovo sam ja doživjela, te klijentima preporučam: ” Birajte kristale po intuiciji”. Ne što piše, nego koji vas privuče. S tim ste kristalom “klinkuli” i nisu svi kristali za sve, kao što je i svaki čovjek jedinka za sebe.

Spomenula bih još Amazonit, za koji sam rekla da je moj pomagač inspiraciji. Poklonila sam ga prijateljici. Nakon par dana došla mi je poruka: “Hej, 2 dana nakon što si mi dala narukvicu, zvao me direktor da dođem potpisati ugovor, a nije trebalo još već za mjesec dana”.

E. K.

error: Content is protected !!