Čudesna tehnika tapkanja tijela za iscjeljenje duše: Kako tapkanjem da izbacite lošu energiju iz svog tijela!?

Kada se tijelo redovno tapka, ponekad se možete iznenaditi da vam odjednom nestane depresija, nesigurnost, zabrinutost, haotične misli i razne druge slabosti. To je samo znak da ste uspjeli da otvorite tijelo i ispustite bolesnu energiju iz njega.

Akutap ili vještina tapkanja tijela i njegovih energetskih tačaka i centara je u Kini poznata nekoliko hiljada godina, kao odličan metod za održavanje dobrog zdravlja. Ritmičko lagano tapkanje stvara u tijelu vibraciju – terapeutsku rezonancu (impuls) koja se širi na sve strane i u dubinu tijela, spaja unutrašnjost tijela sa površinom, harmonizuje pravilan tok krvi i vitalne energije, jača esenciju i spirit, jača odbrambenu površinsku energiju, jača funkcije kože, mišića, tetiva i kostiju, jača i pomaže funkcije ćelija i DNK…

Pravilan akutap raspršuje blokade energije i krvi, pokreće drenažu limfe i svih tjelesnih tekućina. Akutap čisti i oslobađa blokirane i zapušene energetske tačke i centre, a takođe i zastoje u svim ostalim dijelovima tijela. Oslobađa toksine iz ćelija i cijelog tijela, pomaže detoksikaciju i regeneraciju uma, osjećaja i tijela.

U kineskoj tradicionalnoj medicini se smatra da je koža spoljašnja zaštita tijela od ulaska svih štetnih i patogenih uticaja. Kada tapkamo kožu, jačamo njenu površinsku energiju i zaštitnu sposobnost, stimulišemo njenu ljepotu i zdravlje, aktiviramo pravilne funkcije pora, aktiviramo pravilne funkcije receptora, stimulišemo vitalnu energiju, krv i limfu.

Akutap štiti tijelo od deformisanih elektromagnetnih polja i štetnog uticaja spoljašnjih patogenih energija. Ova tehnika je dobra zaštita opšteg zdravlja cijelog tijela, a takođe i odlična preventiva. Tapkanje potpomaže kontrolu otvaranja, čišćenja i detoksikacije cijelog tijela, pomaže da se otklone blokade vitalne energije i krvi, što je glavni uzrok problema.

Kada se tijelo redovno tapka, ponekad se možete iznenaditi da vam odjednom nestane depresija, nesigurnost, zabrinutost, haotične misli i razne druge slabosti. To je samo znak da ste uspjeli da otvorite tijelo i ispustite bolesnu energiju iz njega. (Sensa)

Ne preporučuje se

Ne tapkati mjesta gdje postoji ili je postojalo kancerogeno oboljenje.

Ne tapkati mjesta gdje postoje razne ciste ili degeneracija tkiva.

Ne tapkati rane i oštećena mjesta na koži.

Ne tapkati mjesta gdje postoje jako izražene vene.

Trudnice i ljudi koji imaju mentalne probleme bi prije početka tapkanja trebalo da se posavjetuju sa svojim ljekarom.