Čuda u ordinaciji Ramiza Veličanstvenog: Neplodni postaju roditelji, a gluhi iz svijeta tišine izlaze bez slušnih aparata

Gužva je velika. Veća nego obično. Osim standardnih, tu su i novi pacijenti iz dijaspore. Željno su iščekivali godišnje odmore da bi posjetili ovog velikana za koga su čuli samo riječi hvale.

Svaki boravak u ordinaciji našeg, a svjetskog bioenergičara Ramiza Imamovića zvanog “Veličanstveni” – graniči sa čudom. Nećemo ponavljati stare priče i iskustva iz njegove prakse. Nema za tim potrebe jer se kod njega na Grbavici – čuda dešavaju svakodnevno. I nisu to obična čuda. Ne, nikako.

– Ovo su zaista čudesa najvišeg ranga. Vjerujte meni, staroj hrišćanki kojoj je Biblija sve u životu i kojoj Ramizova iscjeljenja graniče naprimjer s onim kad je Mojsije razdvojio Crveno more – kazuje nam Danica, vremešna starica koja Ramizu dolazi već treći vikend zaredom.

Sa sobom dovodi i unuka Danila, četverogodišnjeg dječačića koji je zadnje dvije godine svog života proveo gluh.

 Dječija ljubomora ili…

– Rodio se kao sasvim zdravo dijete da bi prije dvije godine mi primijetili da on ne čuje. Čekali smo nekoliko dana da vidimo je li to neka dječija smicalica. Mislili smo da tako privlači pažnju jer sam od drugog sina dobila još jednog unuka, pa smo smatrali da se radi o klasičnoj dječijoj ljubomori.

– Da nije o tome riječ već da je stvar izuzetno ozbiljna, shvatili smo kad smo kod Danila primijetili nekakvu vodu, sluz, a onda i gnoj iz ušiju. Svojim je dječijim ručicama stalno nešto čeprkao oko ušiju, pogotovo desnog. Krenule su tad pretrage. Sin i snaha su ga posvuda vodili, do Beograda čak.

– Navodno je Danilo na moru pokupio neku infekciju koja se razvila u upalu, a koja je opet na desnom uhu kulminirala u cistu, a u lijevom u tumor. Sve to je izazvalo gubitak sluha. Doktori su nas tješili tvrdeći da će se gluhoća povući vremenom, kad se povuku ciste i kad mu operišu tumor. Nažalost, cista se povukla, tumor operisan – a sluh se nije vratio. Kako je svima nama bilo protekle dvije godine – bolje da vam ne pričam – priča Danilova baka dok je dječačić ozbiljno i pozorno sluša.

Da – sluša i čuje – jer su mu Ramizovi biotretmani eliminisali uzrok gluhoće.

Konačno roditelji

– Na prva dva tretmana Danilo je došao s roditeljima, sad je tu sa mnom, i možda ćemo još jedanput doći. Bioenergija je tamo očistila sve što je trebalo, jer su se Danilu ciste i tumor vraćali, a sluh nije. Sad je sve napokon u redu – priča nam Danica dok u čekaonici čeka svoj red.

A gužva je velika. Veća nego obično. Osim standardnih, tu su i novi pacijenti iz dijaspore. Željno su iščekivali godišnje odmore da bi posjetili ovo velikana za koga su čuli samo riječi hvale.

Među njima je i Ivona, 35-godišnja Zagrepčanka koja živi i radi u Francuskoj.

Ispričala nam je kako je godinama pokušavala ostati u drugom stanju. Nije razmišljala o vantjelesnoj oplodnji ni usvajanju. Htjela je isključivo vlastito dijete začeto prirodnim putem.

– Ja sam vam veliki prirodnjak. Ne pijem, ne pušim, ne drogiram se i čak ne pijem ni gazirano. Samo čajevi dolaze u obzir. Bavim se sportom umjereno, vikende provodim na planini kao i moj muž i onda meni ljekari kažu – ne možete imati djece. Razlog je navodno ležao u oboma, i meni i mužu.

– Meni su rekli da su mi jajovodi neprohodni i da imam jako slabu funkciju jajnika. Suprug se suočio sa dijagnozom oligospermije – smanjen broj spermatozoida i astenospermije – slabe pokretljivosti spermatozoida. U braku smo 11 godina i ja sam u dogovoru s mužem odbacila sve “hemijske” pomoći. Liječili smo se kod travara, homeopata i mnogih drugih ljekara alternativne medicine. Nadu nismo gubili – želja za djetetom bila je jača od svih prepreka na koje smo nailazili svih ovih godina.

BiH ispred Italije

– Naposlijetku smo se obratili za pomoć i Ramizu. Bili smo dva puta na tretmanima sredinom prošle godine, onda smo se vratili u Francusku i ja sam u januaru ove godine saznala da sam u drugom stanju. Naši nalazi su sada izvrsni, radujemo se i s nestrpljenjem iščekujemo dolazak na svijet našeg prvog djeteta a bit će ih akobogda još puno. Bioenergija je odradila svoje – kažu Ivona i njen suprug Marčelo.

Ramiza su posjetili u znak zahvalnosti, a sa sobom su doveli i Marčelovu majku, sedamdesetogodišnju Italijanku kojoj Ramiz s ogromnim uspjehom liječi niz problema vezanih za kičmu.

– Moja svekrva se nije mogla kretati već godinama. Sad joj je već puno bolje, odbacila je štap i skoro sve tablete. Kaže da joj se sviđa Sarajevo, prvi put je ovdje. Želi se preseliti negdje u Ramizovu blizinu – kaže Ivona.

Ostatak priča koje smo zabilježili tokom ove naše posjete ispričat ćemo u nekom od narednih brojeva. A možda i nećemo jer svakog vikenda, Ramizovu ordinaciju pohode nova lica sa svojim problemima…Zabilježit ćemo naravno i te priče…

error: Content is protected !!