Ćud žene: Otkrijte tajanstvene zagonetke, božanske darove, ali hirove svog znaka!

Žena kao izvor vječne inspiracije, ljepote, radosti, sreće, svih božanstvenih darova, ali i tajanstvenih zagonetki i promjenjive ćudi … ženu i njenu ljepotu tumačili su mnogi filozofi, oslikavali razni umjetnici, književnici, pjesnici … Mi ćemo vam predstaviti žene iz kuta zvijezda, osnovne značajke koje predstavljaju glavne odlike ženske prirode, ali koje prepoznaje kroz pripadnost ili obilježja određenog astrološkog sazviježđa.

Žena Ovan

Ona ima odlučan karakter, voli sve što je čisto, jasno, precizno. Brzo i aktivno reagira na sve što se događa. Obično pridaje veći značaj akciji, nego razmišljanju. Zabrinutost je obuzima samo trenutno, ali ne ostavlja neke duboke tragove. Ne podliježe lako valovima obeshrabrenja i pesimizma. Obdarena je samopouzdanjem. Hrabra je i poduzetna. U stanju je ići korak po korak da bi ostvarila životne ciljeve. Poduzima i određene rizike da ne bi zalutala u labirintima neodlučnosti.

Njezin entuzijazam i dinamičnost su dovoljno snažni pokretači da prebrodi sve teškoće. Često pokreće inicijativu i kad se nađe na raskrižju dva puta, brzo se odlučuje. Prihvaća izazove i rizike, nerijetko pokazuje odustvo stila. Ne podnosi komplicirane situacije. Ne voli ljude koji nalaze zadovoljstvo u konfuznim pričama i događajima. Ponaša se nonšalantno i izravno. Događa da svojim impulzivnim reakcijama nekog grubo povrijedi, iako nije imala takvu namjeru.

Njezin karakter ima veliki utjecaj i na ponašanje u ljubavi. Ona se nikako ne može svrstati u red žena – robinja. Previše je neovisna da bi mogla podnijeti da je netko stavi u “kavez” pa makar i zlatni. Traži uzajamno povjerenje, koje će osigurati život udvoje bez scena i sumnji. Ljubomorna je i to pokazuje. Zahtijeva jasne odgovore na pitanja. Njenom partneru nije lako ako počne da je mimoilazi i izbjegava. Ako je partner prevari, osjetit će da joj je ponos povrijeđen, da je ranjeno njeno samoljublje i sigurno neće lako prijeći preko toga.

U svemu želi imati svoju ulogu, da se u svakoj prilici čuje njezina riječ. Ako naiđe na ličnost koja je slabija od nje, postoji opasnost da je potčini. Takva situacija joj se neće svidjeti, jer u dubini duše ona nije pristalica takvih veza. Za nju je idealan muškarac onaj koji ima jak karakter. Njena odvažnost, entuzijazam, spontanost igrat će veliku ulogu u njenim emotivnim vezama.

Nježnosti prema voljenom čovjeku može javno pokazivati i on će zbog toga biti ganut. Ali, tražit će isto da i on pokazuje svoje osjećaje prema njoj. U ljubavi kao i u životu traži punu angažiranost. Ona daje sve ili ništa. Ponekad je beskrajno plemenita, a ponekad pokazuje znakove egoizma: prvo misli na sebe pa tek onda na druge. Ne voli laži i obmane.

Žena Bik

Ona stoji čvrsto na zemlji. Voli sve što je postojano i opipljivo. Sanjarenje za nju predstavlja samo duševni odmor. Nikad se ne zadovoljava varljivim obećanjima, slatkim iluzijama i ne prepušta se fantazijama. U prijateljstvu je vjerna, ali odanost traži i od suprotne strane. Ako je netko iznevjeri, neće burno reagirati. Njene reakcije su lagane i manje vidljive, ali zato beskrajno duboke i obično trajne.

Ako se uvjeri da se netko prema njoj loše ponio ili da je povrijedio njenu dobronamjernost, to mu nikad neće oprostiti. Veliko je zlopamtilo. Nije pristalica promjena i preokreta, ni svega što može promijeniti ustaljeni tijek njenog života. Poštuje principe, predrasude, koncizne ideje. Iako je njezin karakter jak, postoje u njemu i neke slabosti. U načinu života pojavljuju se ponekad pasivnost i lijenost.

Bježi od briga i problema, ne voli komplikacije.

Ljubav igra veliku ulogu u njenom životu. Ona nije sinonim strasti, bura, razdiranja ili romantizma, već nježnosti i uživanja. Kod muškarca je privlači njegov fizički izgled. Što se krije iza njegove vanjštine manje je interesira na početku. Kad upozna osobu koja joj se sviđa, želi na svaki način privući pažnju.

Prije nego što se odluči na trajniju vezu, želi biti sigurna da je pravi onaj, koji je pronašao pouzdani put do njenog srca. Ne vezujete se lako. Ljubav u njenom srcu sporo sazrijeva. Osjećaji se postupno razvijaju. Ne podnosi prisutnost druge žene, makar to bila i kolegica njenog partnera. Umije vješto isplesti mrežu oko njega da bi ga sačuvala. Ako otkrije neverstvo, spremna je da uzvrati na isti način.

Žena Blizanci

Dinamika je najvažnija crta njenog karaktera. Beskrajno cijeni slobodu i neovisnost. Ne dozvoljava da joj bilo tko gospodari, niti nameće svoju volju. Vrlo je inteligentna, ali ne i pronicljiva. O ljudima koji joj žele dobro ponekad pogrešno sudi pa je u stanju i da ih uvrijedi.

Isto tako, pogrešno procjenjuje namjere onih koji joj ne žele dobro i to joj se sveti, iako toga nije svjesna. U poslu umije naći najbolji način ka uspjehu. Ambiciozna je, ali ne pretjerano. Kada radi želi da je ljudi cijene, ali očekuje i materijalni učinak svog napretka. Nikad se neće prihvatiti posla koji joj ne donosi i materijalnu korist. Ali, novac troši lako.

Kao i u životu tako i u ljubavi, drži do svoje slobode. Čak i kada zavoli nekog, plaši se da se za njega previše ne veže. U ljubavi i braku je vjerna. Ako se razvede, tog čovjeka nikad neće zaboraviti. Nije ljubomorna i pristalica je suvremenih običaja i navika. Prijevaru može oprostiti. Ali, zna biti potpuno isključiva. Više voli i raskid, nego da ostane s onim koji je obmanuo. U ljubavi je izuzetno dinamična. Osjećaje ne pokazuje javno.

Voli društvo i želi se pokazati kao komunikativna osoba, koja ima širok krug poznanika. Zato se nikako ne može složiti s partnerom koji nije dinamičan. U tom traganju za novim poznanicima neće uvijek uspijevati. Događa se da je više sama, čak i dok je okružena društvom. Možda nikada neće do kraja shvatiti da je ponekad bolje imati malo odanih prijatelja, nego mnogo onih koji su neiskreni i dobro glume.

Žena Rak

Ona je vrlo osjećajna, senzitivna i emotivna osoba. Ali, da bi se obranila od svijeta, trudi se sakriti svoje osjećaje. Da bi bila sretna, zna se zatvarati u “svoj svijet”, ograđen visokim zidovima. Taj njezin skriveni svijet je teško otkriti. U djetinjstvu se osjećala sigurnom u roditeljskom domu. Kasnije, pokušava stvoriti “svoj svijet”, u kome će vladati spokojstvo, mir i sigurnost.

Ona nije ni suviše borbena, ni suviše realna, ni suviše aktivna. Strah od nepoznatog je sputava da ide naprijed i da savlada prepreke. Zadovoljava se onakvom kakva jest i ne želi se puno mijenjati. To bježanje od nepoznatog je potpuno razumljivo, jer se često sukobljava sa neugodnim situacijama, brigama i neizvjesnošću. Njezina osjećajna priroda brzo reagira na svaki vid agresivnog ponašanja. Kada se suoči s ozbiljnim problemom, umije se preobraziti u “ženu zmaja” koja će se žrtvovati do kraja.

U životu zna biti sanjalica, ali voli i razmišljati. Ima jednu veliku manu: na nju se lako može utjecati. Ako to ne mogu postići osobe koje joj nisu suviše bliske, onda to vrlo lako uspijevaju svi oni koje ona voli. Ljubav joj u životu znači sve. To je njena najvažnija potreba. Ljubav je za nju vezana s pojmom izvora u toplom gnijezdu.

Traži čovjeka koji će joj pružiti oslonac i sigurnost, kao i beskrajnu nježnost. Ona je vrlo osjećajna priroda i vrlo romantična. Sanja o beskrajno romantičnoj ljubavi, o strasnim osjećanjima dva srodna bića. Njenu glad i žeđ za idealnom ljubavlju je teško zadovoljiti. Kao i u svemu, i u ljubavi postoji razlika između lijepih snova i stvarnosti. Upravo to je i najviše plaši.

Žena Lav

Ona je jaka žena, koja se ne prepušta da je lako nose valovi sudbine. Njezina vitalnost, volja i autoritet joj omogućavaju da bude žena koja dominira. Voli akciju i kretanje. Teško joj je ostati na jednom mjestu, da sanjari i ništa ne radi. Ne podnosi lijenost, čak ni kada se odmara. Ponos, a često i taština, igraju veliku ulogu u postizanju uspjeha skoro po svaku cijenu.

Predostrožna je i skoro ništa ne prepušta slučaju. Ima suviše visoko mišljenje o sebi da bi mogla da se zadovolji samo sa trenutnim stanjem. U odnosu prema drugima poštuje izvjesna pravila ponašanja. “Mlaki” i nedefinirani osjećaje dovode je do očajanja. Njezin znak se teško prilagođava ljudima koji su suzdržani u osjećajima. Zato ne trpi ljude koji sjede na dvije stolice. Mada je iskrena, ponekad se voli šaliti.

Njezine male brige zna prikazati velikim da bi privukla pažnju drugih. Kod nje postoji još jedna kontradiktornost. Velikodušna je i sretna kad drugome može učiniti radost. Međutim, ponekad je suviše egocentrična pa prije nego što pomisli na drugog, ona prvo misli na sebe.

Možda najveća vrlina koju posjeduje je – vjernost. Potrebno je da je neko ozbiljno prevari pa da o njemu promijeni mišljenje. Ima čvrst karakter. Zato ne podnosi da netko na nju utječe. U odnosima s ljudima ne trpi hirove, prenemaganja. Ako joj se muškarac sviđa, to mu otvoreno daje do znanja. Ako voli, potpuno se predaje osjećajima. 7

Žena Djevica

Ona sve što se odigrava oko nje prima s analitičkim pogledom. Ima veliku zadršku od svega što je diktirano instinktom. Prema drugim ljudima ne pokazuje spontanost, suvišno oduševljenje i žarku želju za prijateljstvom. Po prirodi je rezervirana i sramežljiva.

Kada sretne muškarca koji joj se sviđa i kome se ona sviđa teško da će mu se odmah baciti u zagrljaj. Prvenstveno zato što i sama nije sigurna u svoje osjećaje. Uvijek će se pitati, je li to prava ljubav ili samo prolazno osjećanje. Da bi to razjasnila, stavljat će na probu najprije sebe, a zatim i osobu koja joj se sviđa.

Ustručavanje da se potpuno preda osjećajima je izraz paničnog straha da ne počini grešku. Ona je privržena svojim navikama. Čini joj se da živi u udobnom gnijezdu koje je sama stvorila pa se onda pažljivo pita neće li joj osoba koja je ušla u njezin život razrušiti taj mirni kutak.

Jednog dana kad pobijedi svoj strah sigurno je da će muškarcu kojeg je odabrala biti privržena do krajnosti. Ona je vjerna žena. U svemu je diskretna, obazriva. Mnogo veći značaj ima ono što je skriveno u njoj, nego ono što pokazuje.

Žena Vaga

Nije odlučna i energična. U donošenju odluka oklijeva i nikako da pronađe pravo rješenje. Nije posebno ambiciozna i uvijek joj je potreban netko kome će rado prepustiti dio obveza. U svemu što poduzima želi da se unese, ali to joj ne polazi uvijek za rukom. I onda kada joj se čini da prepreke nikako ne može savladati, povlači se i miri sa sudbinom.

Ona se želi dopasti drugima, društvena je, voli izlaziti. U njoj postoje dvije ličnosti: jedna koju pokazuje drugima, ponekad mirna i krotka, ponekad sušta suprotnost, naprasita i eksplozivna, druga je ona koju nikad ne pokazuje, koju rijetko tko može otkriti i koju ljubomorno čuva. U strahu da je ne otkriju, ona se prikazuje drugačijom, često stavlja na sebe masku ljubaznosti i osmijeha.

Odličan je glumac, čak i prema najbližima. Ne voli burne scene i svađe pa ipak, se često nađe u njima. Nije čak ni svjesna da ih je sama svojim provokativnim ponašanjem izazvala. Osjećajna je i strasna. Posjeduje izuzetan šarm. Ljudi u njoj vide nešto ljupko, ugodno i tajanstveno.

Izuzetno je inteligentna. U izboru partnera mnoge Vage znaju pogriješiti. Smatraju da partner treba da im bude glavni oslonac u životu, a događa se da se vezuju za onog koji postaje pravi tiranin čim osjeti njihovu slabost. Njima bi najviše odgovarao muškarac koji bi znao cijeniti njihove kvalitete i koji im ne bi stalno prebacivao zbog nedostatka energije da podnosite teškoće. Njoj je potreban partner jakog karaktera, ali koji bi bio i izuzetno nježan i pažljiv. Nije sklona promjenama u ljubavi.

Žena Škorpion

Ona sigurno nije pasivna, mirna i krotka žena. Plahovite je i strasne prirode. U životu ništa ne radi napola. Ne voli neodlučnost. Razočaranja i neuspjesi je duboko pogađaju. Kod nje u svemu dominira instinkt. Najbolje odluke diktirane su upravo njenom intuicijom. A njezini prvi utisci o ljudima i stvarima, su najčešće točni i precizni.

Ne pravi taktičke ili psihološke pogreške. Izvjesne žene traže mir, a kod Škorpionke to nije slučaj. Njena osjećanja su uzavreli orkan. Simpatija ili antipatija koju osjeća odmah se primjećuje. U ljubavi ne spada u kategoriju hladnih žena. Njene reakcije u ljubavi su nagle i neposredne.

Fizička ljubav za nju ima veliki značaj. Njezina strast i snaga svrstavaju je u red žena koje imaju moć zavođenja. Mnoge žene rođene u znaku Škorpiona iako nisu istaknute ljepotice, fascinantno i magično djeluju na muškarce. Moglo bi se pomisliti da je ljubav za nju samo igra, ali to nije istina. Vrlo je senzibilna.

Spremna se je predati do kraja, a njezin izabranik postaje centar njenog življenja. I onda kada se uda, ona nije uplovila u mirne vode. Voli akciju, kretanje, obnavljanje. Ljubav za nju nije samo strast, nego i vječna borba sa životnim izazovima. U životu podsvjesno želi dominirati ljudima, događajima ili stvarima. Ni njezin izabranik to ne može izbjeći. Uvijek će željeti na neki način da mu nametne svoju volju.

Žena Strijelac

Njezin karakter se ispoljava u dva pravca. Prvi je vodi ka mirnom životu, a druga strana njenog karaktera je sasvim drugačija. Ona je smjela, neovisna, želi prekoračiti ustaljene barijere, upušta se u rizike. Vrlo je ambiciozna. Nije ravnodušna ni prema čemu što bi moglo uvećati njen ugled. Ima istančano osećanje za sve životne vrijednosti, a ne voli zbrku i anarhiju.

Njezin temperament je ishitren, naprasit, neobuzdan i on je uvijek gura naprijed. Ta vitalnost, koju njena okolina teško može shvatiti, mora se uvijek iskazati. Iako joj se ponekad javlja želja da bude sama, ona voli biti u društvu. Mržnju ne može podnijeti.

Njezina prirodna veselost i smisao za humor igraju ogromnu ulogu u odnosima prema ljudima. Ona je otvorena, lojalna. U ljubavi, prva želja joj je da sretne muškarca koji će joj se diviti i koga će moći predstaviti prijateljima bez imalo ustručavanja.

Prezire osrednje vrijednosti i zato se u ljubavi ne zadovoljava bilo kim. Za nju ljubav znači divljenje i njezin izabranik mora biti čovjek jakog karaktera. Ne voli ljude koji stidljivo iskazuju osjećaje. Čovjek njenog života mora otvoreno iskazati svoju ljubav i na svaki način je dokazati. Je li ljubomorna? Ne previše. Ipak, prijevaru neće nikada oprostiti.

Žena Jarac

Njezin odnos prema životu je realan. Voli postojanost. Cijeni samo one ljude koji imaju izvjesnih vrijednosti sukladno njezinim shvaćanjima. U životu ne voli gubiti vrijeme na neozbiljne ili nevrijedne situacije. Prezire dokone razgovore. Zna točno procijeniti slijed pojedinih događaja i sjajan je organizator.

U poslu, kao i u životu, ne želi na svaki način privući pažnju drugih. Radi diskretno i vrijedno kao mrav. Samoća je njeno utočište. Sama odlučuje da na neki način živi po strani. Ne bi se moglo reći da je veliki optimist, a život je za nju nešto vrlo ozbiljno. Od njega ne očekuje mnogo radosti, ne vjeruje ni u kakva čuda. Kada dobije neku satisfakciju, ne prima je kao obvezu već kao pravi poklon.

Nju nije lako osvojiti. Kod nje ljubav ne može naići kao grom iz vedra neba. Kada voli ili bolje rečeno, kada odluči to priznati, to se obično događa nakon dugog poznanstva s nekim muškarcem. Ljubav se kod nje sporo rađa.

Kada se odluči za nekoga vezati, to je za cijeli život. Ni vrijeme ni dugi rastanci, ne mogu poremetiti njenu ljubav. Njezin partner mora biti vrlo strpljiv. Mnoge pripadnice ovog znaka ostaju do kraja života neudane, a mnoge se udaju u zrelim godinama, više po nalogu razuma, nego po zanosu srca.

Žena Vodenjak

Iza njenog ponekad ironičnog stava, krije se nesigurnost i nedovoljno samopouzdanje. Ona živi u svom svijetu snova i nema se hrabrosti sukobiti s potpunom istinom. Njena shvaćanja o svijetu su idealistička. Na nju se može utjecati. Svjesna je toga, brani se, stavlja na sebe masku ironičnosti, a ponekad i cinizma.

Posjeduje širinu duha. Svakog čovjeka pomno analizira, trudi se da ga dobro razumije. To ne čini iz puke radoznalosti, već iz želje da se približi ljudima. Nije mnogo poduzetna, ali u poslu lako napreduje. Vrlo je osjetljiva.

Voli promjene i putovanja, ali zbog neodlučnosti rijetko ostvaruje te želje. Vrlo je zavodljiva i privlači pažnju muškaraca. Dugo bira, ali kada se jednom uplete u mreže ljubavi, to je za cijeli život. U ljubavi je velikodušna. Voljenoj osobi će pokloniti sva svoja osjećanja. Muškarca tiranina ne može podnijeti. Njoj je potreban čovjek jačeg karaktera i veći realist od nje same. Ne voli laž i izvještačene ljude.

Žena Ribe

Njezin znak je pun suprotnosti. Možda toga nije ni dovoljno svjesna, ali za većinu je ona čudna i neuhvatljiva osoba. Često mijenja raspoloženje. Nalazi zadovoljstvo biti obavijena nekom vrstom magle i ne dozvoljava da se ona potpuno razgrne. Njena sklonost ka sanjarenju i nedefiniranim situacijama navodi na pomisao da je ponekad pretjerano “fantazmična”, lišena svakog smisla za realnost.

Gruba riječ, kritika, zloba, mogu je raniti do grčevitog emotivnog bola. Nema se snage boriti, ni da uklanja prepreke na životnom putu, pušta da je drugi vode. Ipak, nije lišena svake inicijative. Ako naiđe na iskrenu podršku, ona će hrabro ići naprijed. Nepopravljivi je idealist i maštar. Voli ili bi voljela da se žrtvuje za nešto veliko da bi ostvarila svoj ideal.

Prema drugima je tolerantna do krajnosti. Vrlo je intuitivna. Njena osobnost je kompleksna. Ljubav je zbunjuje od prvog trenutka. Ako osjeti naklonost prema nekome, nije sigurna u samu sebe pa je stoga i ne otkriva. Često strepi kako će biti prevarena, odbačena i napuštena. A patnju, misli, da ne može podnijeti. Ona uvijek balansira između želje i uzdržljivosti i ta ravnoteža je uljuljkuje.

Čovjek koji se njoj svidi mora se čuvati riječi koje bi mogle da je ozljede. U ljubavi traži nježnost, takt i tajanstvenost. Njoj su snovi zaista potrebni. Njezin život u snovima neće ništa smetati realnom životu s voljenom osobom. Ipak, ljubav koja će nju vezati za jednog čovjeka neće biti nimalo jednostavna. Njena osjećanja će uvijek biti puna vrtloga.

stil.kurir.rs/atma.hr