ČUČNJEVI – PRAVILNIM IZVOĐENJEM DO SAVRŠENIH NOGU I ZADNJICE

Pripreme za ljeto su počele i mnoge od vas već uveliko vježbaju, kako bi se za koji mjesec pokazale u najboljem mogućem svjetlu. Sjedeći način života, posebno utiče na “lošiji izgled” zadnjice i nogu tokom zime, pa im treba aktivno posvetiti pažnju, kako bismo ih do ljeta oblikovali i zategli do perfekcije. 

Osim što čini da izgledamo mnogo bolje, trening čini da se bolje i osjećamo, zato zaista nema potrebe da više odlažemo. Vrijeme je da počnemo sad. Kada je oblikovanje nogu i zadnjice u pitanju, čučnjevi su definitivno najefektivnija vježba. Jedino što je zaista važno, kada su čučnjevi u pitanju je njihovo pravilno izvođenje, a kada ih izvodite kako treba, doslovno ih možete raditi bilo kad i bilo gdje.

Pravilno izvođenje čučnjeva uključuje cijeli donji dio tijela, tetive i kvadricepse. Važno je da se tokom izvođenja čučnja spuštate dovoljno nisko, stopala moraju biti odvojena u širini vaših ramena, a koljena bi trebalo da budu izbačena tačno iznad vaših nožnih prstiju.

Ovdje možete pogledati, kako pravilno da odradite ovu efikasnu vježbu i da do ljeta izvajate noge i zadnjicu do savršenstva.