Crveni konac i svijeća ostvaruju ljubavne želje

 Imate snažne emocije prema muškarcu, ali vam se čini da njemu nimalo nije stalo do vas?

Kada realnost odbija da se uklopi u nečiju najsnažniju želju, nastaje potreba za magijskim uticajem na stvarnost, potreba za ljubavnom magijom. Mnoge žene su probale da uz pomoć starih ženskih trikova osvoje muškarca, a riječ je o magijskim ritualima kojima su se služile žene u prošlosti.

Romi su najbolji u ovome i o njihovoj tajanstvenoj moći kruže razne priče, jer se njihove vradžbine smatraju najačim i najuspješnijim na svijetu. U narodu uvijek dolazi do sukoba između ljudi koji u ovo vjeruju i onih koji smatraju da su ovakve priče samo izmišljotina.

Međutim, jasno je kao dan da itekako postoje čarobni rituali i njih u većini slučajeva izvode žene, i to iz razloga što one kriju znanje ali isto tako samo one znaju da izazovu tajne sile i da ostvare svoj ljubavni cilj.

Za većinu rituala je potrebno da se ima nešto od partnera, makar pramen njegove kose, ili njegova slika jer čini djeluju samo u tom slučaju.

Evo koji su to najpoznatiji rituali koje su žene u prošlosti najviše pribjegavale:

 

PRVI RITUAL: CRVENI KONAC

Dakle, crveni konac se veže oko zgloba noge ili ruke osobe koja vam se sviđa i do koje vam je stalo. Vjeruje se da će na taj način muškarac kojem je vezan konac pripasti ženi koja je to uradila i da neće moći da pogleda neku drugu.

Smatra se da je crven konac vječan, a samim tim muškarčeva ljubav prema ženi.

DRUGI RITUAL: CRVENA SVIJEĆA

Magija svijeća se često koristi u magijskim ritualima gdje se pale svijeće da bi se napravilo nešto dobro ili nešto zlo. Svijeće u magiji se koriste na taj način da dok gori plamen svijeće izgovara se određena molitva ili bajalica za nešto. Postoji ljubavna magija sa svijećama gde se izgovara ljubavna molitva i koristi slika voljene osobe kao i pominje često ime voljene osobe.

Žena koja želi da joj se želja ostvari, mora da uradi sljedeće:

Zapali svijeću i na papiru napiši želju. Potom taj papir lagano zapali na plamenu svijeće. Na taj način će tvoja poruka u obliku dima odletjeti u nebo. Poslije jednog dana želja će biti ispunjena.