CRNIM ČAJEM OBRIŠITE PODOČNJAKE I BORE, KOSI VRATITE SJAJ!

Pored toga što je izuzetno jak antioksidans i obiluje vitaminom C i E, koji štite organizam, crni čaj je fenomenalan saveznik u mnogim bjuti rutinama.

Efekti crnog čaja na zdravlje odavno su poznati. Ovaj napitak stimulativno djeluje na organizam, smanjuje pospanost i umor. Važan je izvor vitamina C i E, a dokazano je i njegovo antimutageno, antibakterijsko i protivupalno djelovanje. Crni čaj može se koristiti i u mnogim beauty tretmanima.

Njega kože i taman ten

Crni čaj prirodni je antioksidant i odličan u borbi protiv slobodnih radikala koji izazivaju prerano starenje. Zato ne oklijevajte, povremeno ovaj napitak koristite za umivanje lica, a pored toga što će koža biti zategnutija, prirodnim putem vaš ten će potamnjeti.

Uklonite podočnjake

Obloge od crnog čaja ukloniće otoke na očima i podočnjake. Stavite kesice čaja na oči i ostavite da djeluje 10 do 20 minuta.

Recept za lijepe usne

Crni čaj pomaže usnama da zadrže vlagu i mekoću. Stavite kesicu toplog crnog čaja na čiste usne i držite je 5 minuta. Nakon tretmana ne ispirati usne.

Povećava sjaj kose

Skuhajte 2 šolje crnog čaja i nanesite ih na mokru kosu koju ste prethodno oprali šamponom. Ovaj tretman će potamnjeti vašu kosu i učiniti je sjajnom.

  Protiv neprijatnog mirisa stopala

Tanin u čaju pomaže u borbi protiv bakterija koje se razvijaju na stopalima. Potopite stopala u crni čaj i poslije nekoliko minuta obrišite ih bez ispiranja.