Crne mačke apsorbuju negativnost, a persijske iscjeljuju

Pročitajte kakve sve moći krije mačka i shvatićete zašto su stari Egipćani smatrali ovu umiljatu životinju svetom i božanstvenom. Smeta vam nekada kad se mačka mota oko vaših nogu i trlja o vas? Nemojte je odbijati jer ona tokom tog čina dijeli sa vama svoje astralne sile, čaroliju koju svaki čin ima. Ako je odgurnete, možda lišite sebe pozitivne energije koju vam mačka želi dati, piše The minds journal. Sa mačkama ne postoji drugi put. One vam ne mogu ponovno dati takve astralne sile, a možda čak mogu i uzeti nazad ono što su vam dale u prošlosti. Mačke su zaštitnici domaćinstva u kojem žive, štite dom od zlih duhova, vjeruje se od davnina. Područje koje mačka smatra svojim, blagosloveno je pozitivnom aurom. Po predanju, njeno prisustvo pomaže čak i kad se neko useli u staru kuću u kojoj je već neko ranije živio. Kada mačka pronađe zle duhove u kući, po tvrdnjama poznavalaca magije, ona pokušava da utvrdi njihove namjere, a zatim te duhove uklanja iz kuće u potpunosti, uz pomoć svoje astralne sposobnosti.
Čak joj i čovek može pomoći u tome ukoliko okadi čitav prostor pelinom. Pelin se smatra vrlo moćnim alatom. Vjeruje se mačka pomaže u zaštiti od negativnih uticaja, pa treba da u njenom društvu uživaju svi oni koji sumnjaju da im prijeti opasnost od nečega, strahuju od uroka ili se susreću suviše često s nekim za koga ih vežu negativna osejćanja. Savjet je da mačku maze s obje ruke, miluju joj lijevu šapu i nastave tako sve do repa.

 

To je mistični savjet za usklađivanje s moćnim životinjskim carstvom koje će otklonili čak i najjači napad od strane negativnih uticaja. Mačke su kanali kroz koje se prenosi kosmička energija i oni mogu dovesti veliku količinu pozitivne energije u dom i okolinu ljudi. Mačke biraju geopatogenu zonu u kući u kojoj žive. Te zone su mjesta gdje teku velike količine negativne energije. U Rusiji postoji ritual gdje se, ij useljenja, pusti mačka u kuću. Ukoliko se radi o staroj kući, mačka će eliminisati negativnu energiju koje su ostavili prethodni vlasnici i privući snažnu, čistu energiju u kuću.