ČOLA PUBLICI ZA 66. ROĐENDAN POKLONIO NOVU PJESMU I VIDEO „MALA“, VEĆ 60.000 GLEDALACA

Šta god da Čola objavi ili kaže, internet se „usija“. Tako je i danas

Jedan od najvećih seks simbola bivše Jugoslavije Zdravko Čolić danas je proslavioo 66. rođendan. Tačno prije 66 godina, 30. maja rođen je u Sarajevu, gdjke je i odrastao i gdje je samo sijao lijepe stvari. Tu je i odgojen da bude čovjek, pa tek onda umjetnik i estradna veličina. Čola je navijač „Želje“ i danas je jedan od najomiljenijih i najpoznatijih Sarajlija širom svijeta.

Nikada nije previše isticao svoj privatni život, pa ni rođendanske žurke. Umjesto fotki sa slavlja ili priča o poklonima, slavni pjevač je odlučio da ovaj 66. rođendan proslavi sa svojim fanovima. Objavio je a YT svoju novu hitčinu „Mala“. Bez komentara ili velike kampanje. Tipično za njega i svojstveno samo njemu“

Za nepuna 24 sata pjesmu je odslušalo oko 60.000 fanova. I to je dokaz da je Čola veliki i jedinstven. Godine mu ne mogu ništa. Omiljen je i danas, kao i prije 40 godina kada je kao solista zapjevao na „Šlageru sezone“ u Sarajevu Montenovu pjesmu „Sinoć nisi bila tu“ i svojom kristalnom interperetacijom, uz vidnu tremu, osvojio treću nagradu publike u izuzetno jakoj pjevačkoj takmičarskoj postavi.

I od tada je sve poznato. Sjajna karijera, milionski tiraži, velike turneje nazvane „Čulin putujući zemljotres“.(E.M./aura)

Poslušajte Čolinu najnoviju hitčinu