Čokoladni kolač od samo četiri sastojka

Ovo je nešto zdravija verzija poslastice koju će obožavati svi ljubitelji čokolade.

Da bi ovo bila zdravija verzija kolača nabavite kvalitetan maslac od kikirikija i tamnu čokoladu. Ostatak posla će odraditi blender.

Savjet plus: Ako je uređaj slabiji i imate problem s usitnjavanjem zobenih pahuljica, dodajte malo vode.

Sastojci:

700 g banana

180 g zobenih pahuljica

250 g kikiriki maslaca

180 g (tamne) čokolade

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni. Premažite duguljastu posudu za hljeb uljem i obložite je papirom za pečenje.

Banane, zobene pahuljice i kikiriki maslac ubacite u blender i izblendajte u glatku smjesu. Ubacite većinu čokolade i promiješajte. Izlijte tijesto u kalup. Po vrhu rasporedite tanke ploškice banane i ostatak čokolade.

Pecite 25 do 30 minuta, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista.

(24 sata.hr)