Čokolada, slatki užitak za tijelo i lice

 

 Ako imate problema sa suhom kožom na licu, vratu i dekolteu, možete pokušati da poboljšate stanje vaše kože sa maskama od čokolade.

Pored vitamina i minerala, čokolada sadrži kofein koji podstiče i normalizuje protok krvi, ali i limfe i sprečava oticanje. Čokoladna maska hidrira kožu i daje joj blistavi sjaj. Čokolada je bogata i drugim korisnim sastojcima poput teobromina i teofilina, koji zatežu kožu. U beauty industriji koristi se čokolada sa većim procentom kakaa ili kakao praha.

Da ​​poboljšate stanje vaše kože možete pokušati sa jednom od ove tri maske:

  Čokoladna maska – jaja + čokolada

Sastojci:

1 jaje

1 kašika pavlake

50g crne čokolade

 

Postupak: Umutite jaje i dodajte jednu kašiku pavlake, malo tople vode i otopljenu čokoladu na pari. Nanesite smjesu nakon pranja lica, vrata i dekoltea i lakom vodom.

 Čokoladna maska – čokolada + maslinovo ulje

Sastojci:

50g crne čokolade

1 kašika maslinovog ulja

 

Postupak: Otopite 50 grama tamne čokolade sa kašičicom maslinovog ulja. Ostavite smjesu da se ohladi do temperature blizu tjelesne, a zatim je blagim kružnim pokretima nanesite na lice, vrat i dekolte. Ostavite masku da djeluje 15 minuta, a zatim isperite lice mlakom vodom.

 

Čokoladna maska – čokolada + so + šećer

Sastojci:

2 reda čokolade

2/3 šolje mlijeka

1 kašika morske soli

3 kašike braon šećera

Postupak: Istopite čokoladu na pari. Pomešajte mleko, morsku so i smeđi šećer, a zatim dodajte otopljenu čokoladu. Nanesite prohlađenu masku na lice. Ostavite da djeluje 15 minuta, a zatim isperite lice mlakom vodom.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!