ČIŠĆENJE MASNE JETRE: Samo skuhajte ovo voće i odmah ćete osjetiti olakšanje!

Ako je procenat masti u jetri veći od 10 odsto, to znači da imate masnu jetru, ako se na vrijeme uoči ovaj problem mast može da se reguliše korigovanjem ishrane, ali u većini slučajeva dolazi do komplikacija opasnih po život.

Stručnjaci često ističu da je najvažnije izbaciti ili smanjiti životinjske masti iz ishrane, ali bitno je i smanjiti količinu pržene i masne hrane.

Iako mnogi biraju da koriguju ishranu, neki takođe sebi uvode i ovaj nevjerovatan napitak koji znatno pomaže u borbi protiv masne jetre!

U pitanju je voda od suvog grožđa, koja je i te kako efikasna. Pored toga što je samo suvo grožđe prirodan diuretik koji je pun vlakana koja pomažu varenju, ovo neverovatno voće takođe sadrži antioksidante koji se bore protiv slobodnih radikala.

Potrebno je: 150 grama suhog grožđa, 750 ml vode, lonac i hermetička posuda (zapremina 1 l)

Prvo treba da operite suho grožđe, pa potom da ga sklonite sa strane. Zatim sipajte vodu u lonac i sklonite je sa vatre pre ključanja. Dodajte suho grožđe u lonac i ostavite 15 minuta. Procijedite i operite čistom vodom na sobnoj temperaturi.

Bitno je da ovo suho grožđe smjestite u hermetički zatvorenu posudu i da u nju sipate jedan litar vode. Ostavite da stoji 24 sata u frižideru. Ujutru možete konzumirati ovu vodu.

U slučaju da želite da izvršite detoksikaciju organizma, popijte ovaj napitak na prazan stomak kako biste pomogli u čišćenju organizma.