Čini čuda: 5 razloga zašto biste trebali kupiti limetu

v210901Limeta je plod iz obitelji citrusa koja se ne koristi samo za pripremu koktela. Naprotiv, upotreba ovog egzotičnog voća pridonosi zdravijem tijelu pojedinca
1. Poboljšava probavu Flavonidi u citrusnom voću pomažu kod umirivanja želučanih problema te poboljšavaju probavu. Da biste postigli ovaj efekt nakon obroka je najbolje popiti šalicu vruće vode s limetom i nešto meda. Također, ovog egzotično voće može ponuditi spas od zatvora stolice.
2. Sprječava nastanak bubrežnih kamenaca National Kidney Foundation tvrdi da prirodni citrat u limeti (i limunima) prevenira pojavu bubrežnih kamenaca jednako dobro kao kalijev citrat što je uobičajen lijek za kronične bolesnike. Za maksimalne rezultate najbolje je ispijati napitak od vode i svježe limete bez dodatka šećera.
3. Smanjuje rizik od infarkta Studija American Heart Associationa pokazala je da žene koje jedu velike količine citrusa imaju 19 posto manje srdačnih udara izazvanih ugruškom krvi, nego one koje ne jedu ove namirnice. S obzirom na visok postotak šećera u narančama i grejpu, preporučuje se povećati unos citrusa u tijelo tako što ćete sok od limuna I limete dodavati prilikom kuhanja.
4. Poboljšava rad disajnih puteva Ulja bogata flavonoidima iz limete se koriste u pripremi različitih lijekova i sprejeva za začepljenje disajnih puteva. Udisanje ostrugane korice limete ponudit će brzopotezno olakšanje za osobe koje pate od začepljenih sinusa ili mučnine.
5. Smanjuje perut Esencijalna ulja limete imaju antibakterijske karakteristike, a pokazalo se da spriječavaju rast bakterija koje izazivaju perut na površini tjemena.

error: Content is protected !!