Cigareta i kafa nisu doručak! Promijenite ovu naviku i konačno skinite višak kilograma

Izbjegavate doručak? Krivo! Ovo je prva pogreška koju radite ako želite izgubiti kilograme. Da, znamo, već ste sto puta čuli kako je doručak najvažniji obrok u danu, ali zašto se onda toga ne pridržavate? Čini se prejednostavnim rješenjem? Onda nek vam lakoća ove odluke bude još bolji poticaj za uvođenje kvalitetnog doručka kao navike.

Zašto ne doručkujemo?

Većina nas za doručak bira kafu, a nerijetko i cigaretu. Mnogi će u užurbanom tempu života preskočiti vlastitu kuhinji na putu do posla i jednostavno skočiti do pekare gdje će kupiti pizzu i kafu iz automata. I da, donekle ne čine krivo. S jedne strane za doručak se treba dobro najesti jer ćete kroz dan biti manje gladni, a i kafa je dobra za poticanje metabolizma, ali ne na prazan želudac. U još gorem su položaju oni koji uopće ne doručkuju, dakle baš ništa.

Možda ujutro niste ni gladni ujutro, a tvrdite i kako nemate vremena. Zapravo se radi o tome da se samo trebate bolje organizovati. Zdrav sendvič koji uključuje neki tamniji hljeb, krišku bolje šunke i sira te mnoštvo povrća možete napraviti večer prije. Isto možete učiniti s ječmenom kašom koju ujutro samo podgrijete i dodate joj cimet i med.

Zašto bi trebali doručkovati?

1. Trebate se dići samo 15 minuta ranije kako bi pripremili doručak

2. Naučno je potvrđeno kako ljudi koji uživaju u ovom jutarnjem obroku, imaju 50 % manje šanse za udebljati se.

3. Doručak je onih 5 minuta za sebe. Dopustite ih sebi i opušteni krenite u dan. Opuštenost = kvalitetna i bolja probava.

4. Ubrzava metabolizam. U prijevodu to znači sljedeće: što brži metabolizam imate, to će vaše tijelo brže trošiti kalorije, a vaši šlaufić oko stomaka će biti manji.