Ciganski recept za dobijanje djeteta: Probušiti jaje, zakopati ga u zemlju…

U ciganskoj magiji postoje mnogobrojne bajalice, od kojih ćemo vam predstaviti one najinteresantnije i najčešće korištene  kao što su konjska potkovica, plosnat kamen, skuhano jaje, otisci stopala…

Pri spominjanju ciganske magije, oni malo upućeniji u bilo koju vrstu mađijanja reči će kako je to najopasnija magija na svijetu. Svoje riječi potkrepljuju činjenicom da Cigani svoju magiju smatraju svojom religijom koje se stotinama godina pridržavaju. Jednostavno, magija je postala njihov način života. Oni koji si imali nesreću, pa osjetili na svojoj koži utjecaj ciganske magije, kažu kako se je vrlo opasna jer se teško može skinuti. Pod utjecajem različitih vjera, od katoličke, islamske i pravoslavne do nekih istočnjačkih religija, Cigani su preuzeli razna učenja, što se u bajalicama koje slijede, jasno može uočiti.

Uzme se jedno jaje i pažljivo napravi rupica na oba njegova kraja. Muž i žena treba da se poljube, a zatim da drže jaje između sebe tako da svako od njih pokriva po jedan kraj jajeta ustima. On treba da puše a onda da uvlači, ona zatim treba da proguta tu sadržinu jajeta. Praznu ljusku, kako piše portal aura.ba, supružnici treba da ostave na stranu te da zatim vode ljubav. Poslije odnosa ljusku od jajeta treba zakopati u zemlju, barem 20 centimetara u dubinu.