CIGANSKA MAGIJA: Ako želite usnuti budućeg muža ili momka, skuhajte jaje…

Ilustracija

Ilustracija

U ciganskoj magiji postoje mnogobrojne bajalice, od kojih ćemo vam predstaviti one najinteresantnije i najčešće korištene  kao što su konjska potkovica, plosnat kamen, skuhano jaje, otisci stopala…

Pri spominjanju ciganske magije, oni malo upućeniji u bilo koju vrstu mađijanja reči će kako je to najopasnija magija na svijetu. Svoje riječi potkrepljuju činjenicom da Cigani svoju magiju smatraju svojom religijom koje se stotinama godina pridržavaju. Jednostavno, magija je postala njihov način života. Oni koji si imali nesreću, pa osjetili na svojoj koži utjecaj ciganske magije, kažu kako se je vrlo opasna jer se teško može skinuti. Pod utjecajem različitih vjera, od katoličke, islamske i pravoslavne do nekih istočnjačkih religija, Cigani su, piše portal aura.ba, preuzeli razna učenja, što se u bajalicama koje slijede, jasno može uočiti.

Ako bi djevojka poželjela da u snu vidi svog budućeg muža, ciganska vračara predložit će joj da skuha jedno jaje koje će nakon ljuštenja podijeliti na dvije iste polovine. Cijelo žumance se izvadi i uvalja u sol nakon čega se opet vraća u dvije polovine bjelanceta. Prije lijeganja, djevojka mora pojesti ovo jaje s tim da poslije ne pije vode. U snu, vidjet će svog suđenog koji će joj donijeti vode.