Cigani otkrivaju recept za magiju u braku

U ciganskoj magiji postoje mnogobrojne bajalice, od kojih ćemo vam predstaviti one najinteresantnije i najčešće korištene  kao što su konjska potkovica, plosnat kamen, skuhano jaje, otisci stopala…

Pri spominjanju ciganske magije, oni malo upućeniji u bilo koju vrstu mađijanja reči će kako je to najopasnija magija na svijetu. Svoje riječi potkrepljuju činjenicom da Cigani svoju magiju smatraju svojom religijom koje se stotinama godina pridržavaju. Jednostavno, magija je postala njihov način života. Oni koji si imali nesreću, pa osjetili na svojoj koži utjecaj ciganske magije, kažu kako se je vrlo opasna jer se teško može skinuti. Pod utjecajem različitih vjera, od katoličke, islamske i pravoslavne do nekih istočnjačkih religija, Cigani su preuzeli razna učenja, što se u bajalicama koje slijede, jasno može uočiti.

Mnogobrojne žene javljaju se vidovnjacima s ciljem saznanja o tome šta ih čeka u braku. Ciganke vračare i za ovakve slučajave imaju adekvatan odgovor, čaroliju za koju kažu da nema premca. Naime, kako piše portal aura.ba, ona žena koja želi saznati o svojoj budućnosti mora naći otisak lijeve noge u zemlji, iskopaju ga i odnesu kući. Zemlju sa otiskom stave u saksciju u koju se ujedno posadi i neven. Ako neven izraste i procvijeta, takva sudbina čeka i njihov brak. Ako žena želi pojačati ovu čaroliju, mora uzeti i svoj otisak stope te ga pomiješati sa muževim.