Chia sjemenke: Ukusna superhrana koja pomaže istopiti suvišne kilograme

Chia sjemenke se hiljadama godina koriste kao hrana. Korištene su kao jedna od osnovnih prehrambenih namirnica u narodima kao što su Maje i Asteci.  Od nedavno svi pričaju o chia sjemenkama. Osim što su pune proteina, vlakana, kalcija, antioksidansa i omega-3 masnih kiselina, važno je znati da postoji dobar i loš način na koji ih možete konzumirati. Pomažu u mršavljenju zato što se pri kontaktu s vodom nabubre na veličinu višestruko veću od originalne i u želucu stvaraju osjećaj sitosti

Sada su chia sjemenke postale sve popularniji sastojak. Smatraju se ‘super’ hranom i pune su vlakana, omega-3 masnih kiselina, kalija, magnezija i antioksidansa. Zahvaljujući tome, one pružaju više energije i izdržljivosti, te reguliraju probavu. Iako je relativno lako ubaciti ih u smoothie ili ih posuti po salatama, također možete pripremiti vrlo jednostavan, ukusan i zdrav desert. Evo nekoliko savjeta kako da ugodite svome nepcu.

Jedan od odličnih obroka tijekom ljeta svakako je puding.

Zdravi puding s chia sjemenkama – pripremite ga uvečer, a ujutro uživajte u ukusnom i hranjivom pudingu s kokosom i svježim voćem.

Postupak je vrlo jednostavan, a možete kombinirati voće po vlastitim željama!

Sjediniti mlijeko, chia sjemenke, kokosovo brašno i javorov sirup. Ostaviti u frižideru na par sati, a najbolje preko noći. Poslužite uz narezane kriške banane ili bilo koje drugo voće po želji.